Rize Valiliği Tarafından Şehit Aileleri ve Gaziler Onuruna İftar Programı Düzenlendi

Rize Valiliği Tarafından Şehit Aileleri ve Gaziler Onuruna İftar Programı Düzenlendi

YÖREDEN HABER 13.05.2019 07:38:20 25 0
Rize Valiliği Tarafından Şehit Aileleri ve Gaziler Onuruna İftar Programı Düzenlendi

Vali Kemal Çeber, Rize Valiliği bünyesinde organize edilen, şehit aileleri ve gaziler onuruna verilen iftar programına katıldı.

Düzenlenen iftar programına Vali Kemal Çeber ve eşi Neslihan Ayan Çeber’in yanı sıra Belediye Başkanı Rahmi Metin, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, Adalet Komisyonu Başkanı Özkan Tavuz, İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Türüt, Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı, İlçe Kaymakamları ve eşleri, kurum amirleri, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Vali Çeber program esnasında yapmış olduğu konuşmada ; “Bu gün burada üç önemli vesile ile bir araya geldik ve birlikte iftar yapacağız. Öncelikli olarak başımızın tacı kıymetli şehit aileleri ve yakınları burada bizlerle beraber. Bu vesile ile şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Gazilerimiz ve onlarında yakınları bizlerle beraber, onlara aileleri ile birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir ömür diliyorum. Bu yıl jandarma teşkilatımızın 180. kuruluş yıldönümü, kanun ordusu, kahraman Jandarmamızın kıymetli mensupları burada bizlerle beraber. Buradan onlarında 180. kuruluş yıldönümünü kutluyorum.” Dedi.

Vali Çeber konuşmasının devamında;” Bu gün tek bir güne sığdıramayacak olsak da, dünyada simgeleşmiş olarak kutlanan anneler günü vesilesi ile de bir aradayız. Bu vesile ile de tüm annelerimizin anneler gününü kutluyorum.” dedi.

Konuşmanın ardından 1994 yılında Kars’ta yürütülmekte olan bir operasyonda Gazi olan İsmail Kısır’a, Devlet Övünç Madalyası taktim edildi. Madalya töreni esnasında Vali Çeber;” Devletimizin en önemli madalyalarından bir tanesini almaya hak kazanan kardeşimiz Gazi İsmail Kısır’a, Sayın Cumhurbaşkanımız, Recep Tayyip Erdoğan adına bu madalyayı taktim etmek benim için gurur verici. Bu ödüle layık görülmesinden ötürü kendisini bir kez daha canı gönülden kutluyorum. “dedi.

Madalya Töreninin ardından Vali Çeber şehit aileleri ve gazilerle tek tek ilgilendi ve sohbet etti.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı