Rize Turizm için harekete geçti

Turizm haftası kapsamında planlanan turizm hizmet sektörü eğitim programı tamamlandı.

YÖREDEN HABER 18.04.2014 09:56:12 40 0
Rize Turizm için harekete geçti
Doğu Karadeniz Bölgesi’nin her mevsim farklı tatlar sunan kenti Rize son yıllarda turist sayısında fazla bir artış ortaya koyduğu görülmektedir. Körfez ülkeleri başta olmak üzere Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, İran, Mısır, Kuveyt ve Avrupa Ülkelerinden çok sayıda turist Ülkemizi ziyaret ederken İlimizde bu ziyaretlerden payını almaktadır. Turistlerin İlimizde bulundukları dönemlerde konaklama, yiyecek içecek ve ulaşım gibi sektörlerde karşılaşabilecekleri sorunlarına çözüm getirmek amacıyla İlimizde turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin ve çalışanlarının bu ihtiyacını karşılamak, hafta vesilesiyle de farkındalık yaratma ihtiyacı ortaya çıkmıştır.
 
Bu amaçla 15-22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında farkındalık oluşturmak için Rize Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Rize Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle eğitim programı düzenlendi.
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü Eğitim Uzmanları Cezzim Özdemir, Elif Özkan Yerci, Burak Dikici ve Ferda Çakmaklıoğlu tarafından “işbaşı eğitim kursları” “ Yönetici Yetiştirme” ve “kişisel gelişim seminerleri”  verildi.
 
Eğitim faaliyeti 08-15 Nisan 2014 tarihlerinde bir hafta boyunca 09oo ile 16oo saatleri arasında devam etti. Rize Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonlarında yapılan eğitimlerde İlimiz turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin çalışanlarının ve yöneticilerinin bilgi ve becerilerini yükseltmek, farkındalık yaratmak, hizmet kalitelerini arttırmak amacıyla ön büro, konaklama, servis, yiyecek içecek ve yönetim branşlarında toplam 40 saat ders verildi. Yapılan eğitimlere yaklaşık 90 kişi katıldı.  

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI