Rize Şehit ailelerine sahip çıktı

Rize Valisi Ersin Yazıcı ve beraberindekiler, Rize merkez, Pazar ve Ardeşen'deki bazı şehit ailelerine ziyaretlerde bulundular.

YÖREDEN HABER 4.10.2014 21:36:13 119 0
Rize Şehit ailelerine sahip çıktı
Vali Ersin Yazıcı, eşi Nejla Yazıcı, Şehit Ailelerini ziyaret etti. Şehit ailelerini ziyareti sırasında Vali Ersin Yazıcı’ya, İl Garnizon Komutanı J.Kd.Alb.İsmet Cansaran, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı , Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş ile Şehit Aileleri Yardımlaşma Sosyal Kültürel ve Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Aksu da eşlik etti. 


Vali Yazıcı ve beraberindeki heyet; Erzurum’da çalışmakta iken 17.07.1997 tarihinde bir görevin ifasından dönerken trafik kazası neticesi Şehit olan Polis Memuru Öztürk Dursun’un Rize Merkez’de yaşayan ailesini; Siirt-Eruh 3/3 Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken 03.06.1994 tarihinde Siirt-Eruh-Kevarasusin mevkiinde çıkan silahlı çatışmada şehit olan J. Komando Er Aydın Bodur’un Ardeşen’de yaşayan ailesini;

06 Şubat 1996 tarihinde Şırnak ili Taşkonak mevkii Vatan Tepesinde el bombasının patlaması sonucu şehit olan Piyade Er Turgay Bal’ın Pazar’da yaşayan ailesini; Mardin-Savur Jandarma Komando Bölük Komutanlığı'nda Jandarma Asteğmen rütbesiyle askerliğini yaparken 10.11.1997 tarihinde Mardin-Savur karakolu Topluvelitepe mevkiinde bölücü terör örgüt mensuplarıyla girişilen silahlı çatışmada şehit olan J. Asteğmen Coşkun Telci’nin Rize Merkez’de yaşayan ailesini ziyaret etti.





Vali Ersin Yazıcı yaptığı açıklamada, “Kurban Bayramı nedeniyle şehit ailelerimizi ziyaret ettik. Bu topraklar için canlarını seve seve veren şehitlerimizin yakınları bizim için kutsal bir emanettir. Her zaman şehit ailelerinin yanında, onlarla birlikteyiz. Vatandaşımızın güvenliği, ülkemizin bölünmez bütünlüğü için canını feda etmiş aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti; vatan ve milletin birliğinin, dirliğinin muhafazası için şehit ailelerinin vermiş olduğu en değerli bedel karşılığında hala ayakta dimdik durmaktadır. Şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyor, geride kalanlarına sabrı cemiller diliyorum” dedi.





Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI