Rize-Pazar'da heyelan oldu

Rize'nin Pazar ilçesi çarşıbaşı mevkiinde 08,11,2014 Cumartesi günü Şelalenin bulunduğu yerde 8.30 da heyelan meydana geldi.

YÖREDEN HABER 8.11.2014 10:00:10 428 0
Rize-Pazar
Rauf Korkut UZUN(Kaçkar53.com)

Pazar Çarşıbaşı mevkiinde Şelalenin bulunduğu yerde 08,11,2014 Cumartesi(bugün) Sabah saat 8.30 da heyelan meydana geldi.





Heyelan bölgesinde park etmiş olan birçok araç kısmen toprak altında kaldı.Olay sabaha saatlerinde meydana geldi.

Polis heyelan bölgesinde güvenlik tedbirleri alırken, olay yerine AFAD ve kurtarma ekipleri çağrıldı. Heyelan bölgesinde çalışmalar sürüyor.


Vatandaşların bulunmadığı bir anda Şelalenin bulunduğu yerden aşağıya doğru akan tonlarca toprak bir anda olay mahallinde park eden araçları altına aldı.



Olay dan hemen sonra Pazar Kaymakamı Selçuk  Aslan,Pazar Belediye Başkanı Dr.Ahmet Basa ve ekibi,İlçe Emniyet müdürü Güngör Kaptan olay yerine gelerek heyelan mahallini kontrol altına aldılar.

İncelemeler sonrasında açıklama yapan Belediye Başkanı Ahmet Basa “Gördüğümüz kadarıyla bir çökme oldu. Heyelan 5-6 araca hasar verdi. Şu anki tespitlere göre can kaybı gözükmüyor. Bundan sevinçliyiz. Yukarıda bir çatlak olduğundan bayağı bir tehlike gözüküyor. Şu anda üstten toprak gelme tehlikesi devam ediyor. O bölgeden olay anında geçen vatandaşlarımızdan aldığımız bilgiye göre olay anında yoldan geçen olmadığı söyleniyor. İnşallah yoktur. Araç 1 tane toprak altında var birkaç tane de yol kenarında hasar verdiği araçlar var. Üstte bayağı büyük bir çatlak var. Alttan temizleme çalışmasına başlamak tehlikeye neden olabilir. Bu nedenle bir program yaparak tehlikeye mahal vermeden hareket edeceği. Allah beterinden saklasın” dedi.



Ardından öncelikle heyelan altında kalan araçların kurtarılması işlemine başlandı.

















Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı