RİZE-PAZAR’DA HAVALİMANI ÇED TOPLANTISI OLAYLI GEÇTİ

PAZAR, da yapımı planlanan havalimanı projesi için hazırlanan ve 88 sayfadan oluşan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu halkın görüşüne açıldığı toplantıda gerginlik çıktı.

YÖREDEN HABER 18.11.2014 16:14:18 934 9
RİZE-PAZAR’DA HAVALİMANI ÇED TOPLANTISI OLAYLI GEÇTİ

PAZAR-Muhammet Kaçar
(kaçkar53.com)

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yapımı planlanan Rize Havalimanı projesi için hazırlanan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunulan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu için Rize’nin Pazar İlçesi Belediye Binası Konferans salonunda halkı bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 88 sayfadan oluşan ÇED raporu hakkında bilgi veren Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri Pazar İlçesi ile Yeşilköy yerleşim yerleri arasında 766 hektar alandan oluşacak proje sahasında yaklaşık 260 hektarlık alanda deniz dolgusu yapılacağını belirtti, havalimanı inşaat aşamasında 300, işletme aşamasında ise 1.000 personelin çalışması planlandığını açıkladı. Teknik bilgilendirmelerin ardından vatandaşlara söz hakkı verildi.

KÖYLERİN ÖNÜ KESİLECEK AZ DAHA ÖTEYE YAPIN!
Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Metin Atasaral havalimanının yapılacağı yere itiraz etti, “Havalimanının şuan ki belirlenen yer değil az daha ötede Kemer Tüneli ile Melyat mevkii arasında yapılması halinde hiçbir köyün önü kesilmemiş olur ayrıca insanların denizle irtibatı kesilmez” dedi.

Çay Üreticileri Sendikası Başkanı Recep Memişoğlu ise “Havalimanına karşı değiliz ama çekincelerimiz ve endişelerimiz var. Karadan 700 metre uzaklıkta yapılacak dolgu ile bir değil birkaç dağın indirilmesi gerekiyor. Bu kadar dolgu malzemesi nereden alınacak ki bu bölgeye zarar verilmesin” diye sordu.

“ŞAKŞAKÇILIK MI OYNAYACAĞIZ?”
Çağlayan Bozacı adlı genç ise “Biz aptal değiliz. Burada şakşakçılık oynayacaksak başka bir şey yapalım. 1000 kişi istihdam edilecek dendi, bu nasıl olacak. Bu insanları iş vaadi ile burada alkışlattırmak çok kolay. İlçemizde uçak mühendisi varda ben mi bilmiyorum.?. Biz oraya gideceğiz temizlikçi olacağız, emeğimizle sömürüleceğiz. Ben üniversite okudum. Buradaki herkesten daha tahsilli olduğumu inanıyorum.” sözleri tartışmaları başlattı.  Vatandaşlar “burada siyaset yapma” diyerek Çağlayan Bozacı’nın üzerine yürüdü, elinden mikrofonu almaya çalıştı. Kalabalık arasında kısa süreli arbede yaşandı, araya polis girdi.
 



DEMOGOJİ YAPMA KAYMAKAM!
Devreye giren ve vatandaşları sakinleştirmeye çalışan Pazar İlçe Kaymakamı Selçuk Aslan’ın açıklamalarına “demıogoji yapma Kaymakam” diyerek tepki gösteren Çağlayan Bozacı “Demogoji ‘Laf ebeliği’ anlamına gelir. Türk dil kurumunun sözlüğünü açar bakarsan sende Türk dili edebiyatı okuduğunu söyledin burada boş laf konuşan yok. Demogoji yapan sensin” diye cevap verdi.

Söz alan Gülşen Hacıbekiroğlu “Çocuklarımız gurbette ekmek yiyor. Tüm yatırımlarımız ilçeden gitti. Bu havalimanını yapan her şeyini düşünür. Boşuna karşı çıkmayın.” sözleri salonda büyük alkış aldı. Toplantı daha sonra söz alan diğer vatandaşların sorularının ardından sona erdi.
  









Anahtar Kelimeler:
Soğuksulu
18.11.2014 16:44:01
adamlar sosyalist, komünist tipler bunlarin pazar'i ne sevdiği var ne de düşündüğü metin atasaral istemese ne yazar, bu havalimani soğuksu da olmasin laroz da olmasın diyen haindir.mahallemin kadını gülsen teyze seninle gurur duyuyorum. iyi ki varsin. çağlayan bozaci okuduysan o havalimaninda müdür ol, kendine temizlikçi olmayi mi yakiştirdin, sorun sizin zihniyetinizde, moscow kafa böyle oluyor işte

Fikret Ç.
18.11.2014 16:45:48
ünye çimento pazar'a yapılacaktı, aynı komünist odaklar bunu engelledi. cezaevi pazar'a yapılacaktı aynı komünist odaklar kampanyalarla engelledi. şimdi de hava alanını engellemeye çalışıyorlar. yeter yahu, milletin bi yakasından düşün. halka karşı olan halkçılığınız ve komünistliğiniz batsın.

korkmaz özen
18.11.2014 17:00:36
Bence havaalani olduğu çok doğru ve çok akillica ama pazarin aç zenginlerine havaalanimiz yem olmasin diye duşunuyorum

hava alan
18.11.2014 18:10:48
Bu havalimanı buraya yapilacak inşallah ancak birtakım zihniyetler fuzuli konuşur hale geldi ki o zihniyetler hükümetin yaptığı her şeye karşı çıkmakta. Bu insanları değerli pazar halkı tanıyor. Bu sebeple kendi konuştukları kendilerine kalıyor. Onlar düşünce dernekleri başkanı da biz düşünemiyorum yüz bu işleri sadece onlarmı biliyor. Yok kuşlar ötmeyecekmiş yok ağaç kalmayacakmış falan sen mahalledeyol yaparken doğaya hiç zarar vermedinmi acabaa

Soğuksulu
18.11.2014 19:18:20
havalimanı ilk gündeme geldiğinde metin atasaral bu havalimanını buralara yapmayın karabataklar nereye yuva yapacak demişti.gülsem mi ağlasam mı,eğer bu zihniyette olanların karabatak kadar kafası çalışıyorsa bende adam değilim.bu adamlar muhalif olmayı yaptırtmamayı yıkmayı severler, devleti milleti ve dini ile sorunları olan tiplerdir.

ilhan Bozacı
18.11.2014 19:59:10
herkese her görüşe saygim var ancak basit gerekçelerle bu hizmete karşi çikma akil dişi,bu eser gerçek olursa emeğı geçenleri minnetle anarız ,bu hizmete katkı sağlayan abdullah beye teşekür ederim

hasan kalyoncu
19.11.2014 08:21:44
havaalanina karşi çikan bi zihniyet ne düşüncesi olabilir acaba anlamiş değilim cahillikmidir nedir bu?

Tarafsız. Vatandaş..
19.11.2014 09:06:34
bir şehri şehir yapan üniversite hava alanı ve futbol takımıdır.hava alanı pazara vizyon katar,mısyon katar pazarı ulusal ve uluslararası yapar.hiç kuşkusuz ekonomiye ivme kazandıracak her pazarlıya toplumsal statü kazanacak.değerli arkadaşlarım hava alanı bütünüyle yöre ekonomisine doğru entegrasyonlarla yöre ekonomisine etiketlendiğinde yöre olarak bir üst lige çıkacağız.yöremiz bölgemiz ekonomik olarak çok hareket kazanacak.

Korkunun ecele faydasi yok
19.11.2014 22:34:34
korkunun ecele faydasi yok solcular iktidar olmadan bunlari yapabiliyorsa korkmakta haklisin,,,,bir dahaki ced toplantisinda hukuk ordusuyla karsinizda olacagiz.akp hukuk dan kormuyorsun herhalde kendini bilmis zaneden arkadasim

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI