Rize Pazar'da Arıcılara destek oldular

Orman Genel Müdürlüğü, Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü ve Tarım Kredi Kooperatifleri Trabzon Bölge Birliği Müdürlüğü yaptıkları ortaklaşa bir çalışmayla, kısa adı Orköy olan, Orman, Köy İlişkileri Genel Müdürlülüğü ile o

YÖREDEN HABER 2.05.2014 07:37:49 44 0
Rize Pazar
Pazar'lı Fenni Arıcılara Kovan ve Arı Dağıtım töreninde konuşan, Tarım Kredi Kooperatifleri Trabzon Bölge Birliği Müdürü Süleyman KURT, 'Kooperatifimizin ve Orköy Trabzon Şube Müdürlülüğü teknik kararnamelerine uygunluk çerçevesinde, Trabzon Bölge Birliğimize bağlı 8 İl ve bu illerin bir çok ilçelerinde yıllardır hizmet veren Tarım Kredi Kooperatifi şubelerimize yapılan müracaatlar sonucunda, Orman Genel Müdürlüğü, Trabzon Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Trabzon Orköy Şube Müdürlüğü ile ortaklaşa yapmış olduğumuz bir çalışmayla, bölgemize bağlı il ve ilçelerimizde fenni arıcılığı geliştirmek için 4 yıl vadeli, geri ödeme oranları 1 yıl ödemesiz devre, iki yıl %20, üç yıl %35 ve dört yıl %45 vadeli Arıcılık Kredisi ile arı kovanı ve arı dağıtımı çalışmalarını müşterek yürütmekteyiz.

İlk etapta Pazar ilçemizdeki arıcılara kişi başı 30 kovan'dan 900 kovanı burada dağıtmış olduk. Yeni talepler olursa bunlarında kısa zamanda teminini gerçekleştirmiş olacağız. Bizler bu çalışmamızla Orköy'le birlikte arıcılık sertifikası olan vatandaşlarımızın arzu ettikleri arıyı ve kovanları kendilerine getirmiş olduk. tüm arıcılarımıza hayırlı ve bereketli bir sezon diliyoruz.' dedi.

Pazar İlçesi Hemşin Deresi Mıcır Mevki kenarında gerçekleşen Arı kovanı ve Arı dağıtım törenine, Tarım Kredi Kooperatifleri Trabzon Bölge Birliği Müdürü Süleyman Kurt'la birlikte, Kooperatif Bölge Yönetim Kurulu Üyesi Nurettin İnce, Orköy Trabzon Şube Müdürü Akın Al ve Tarım Kredi Kooperatifleri Rize İl ve İlçe Müdürleriyle, arıcılık yapan çok sayıda üreticiler katıldılar.

Haber Bayram Ali Kavalcı-Fotoğraf: Hızır Tonyalı
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI