Rize- Pazar'da Tezgahlar yüzleri güldürdü

Denizlerde av yasağının sona ermesi ve palamut, mezgit, istavritin ardından Hamsi de tezgahlardaki yerini almasının ardından balık fiyatlarında kısmen düşüş yaşandı. Yaklaşık dört ay süren av yasağı gelecek sezon için balıkların b

YÖREDEN HABER 19.09.2017 10:05:24 110 0
Rize- Pazar

Pazar’da balık satışı yapan Servet Kurt “ Sezon açıldığında az olan balıklar havaların biraz soğumaya başlamasıyla artış gösterdi. Palamut, Mezgit, İstavrit yanında bu kez az olsa da Hamsi satışlarımıza kısmen hareket getirdi. Fiyatlar şu an için biraz yüksek olsa da ileride daha da aşağıya düşecektir. Vatandaşlarımıza bu yıl hem taze hem de uygun fiyatlarla balık çeşitleri sunacağız” dedi.

Ekim ayından itibaren balıkçı tezgâhlarının daha da renkleneceğini ifade eden Servet Kurt: “Sezonun ilk hamsileri tezgaha gelmeye başladı. Hamsiler şu anda İstanbul-Şile açıklarında tutuluyor. 10 liradan satışa sunuldu. Hamsinin bu sene bol olacağını düşünüyoruz. Balıkçılar hamsiyi şu anda tutamıyor. Havalar sıcak gittiğinde hamsi tutmak zorlaşıyor. Havalar soğuduğu zaman balıklar denizde kümeleşiyor. Böyle olunca da tutmak daha kolay oluyor. Ekim ayından itibaren hamsiler balıkçı tezgahlarını süsler. Şu andan en çok mezgit, Palamut ve istavrite rağbet gösteriyorlar. Hamsiye ise 'pahalı' diyorlar” diye konuştu. 


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI