RİZE MÜSİAD BAŞKANI TAYLAN, ”RİZE BASINI BİZİM AYNAMIZDIR.”

Rize’de kuruluşundan bugüne değin, Rize’mizin iş dünyasına olduğu kadar, Rize’de yaşayan toplumunun tüm sosyal katmanlarına yönelik yıllardır örnek çalışmalar yapan, ekonomik yatırımlar, eğitim, rehberlik, danışmanlık ve sosya

YÖREDEN HABER 16.06.2017 15:14:56 56 0
RİZE MÜSİAD BAŞKANI TAYLAN, ”RİZE BASINI BİZİM AYNAMIZDIR.”

HABER; BAYRAM ALİ KAVALCI

Rize MÜSİAD’dı, kuruluşundan bu güne değin yakından tanıyan, izleyen, şehrimizde yaptıkları çalışmaları zaman, zaman gerek köşe yazılarımda, gerekse yaptığım haberlerde kamuoyuyla paylaşan bir basın mensubuyum. Rize Müsiad’da beğendiğim,  yaptıkları uygulama ve çalışmaları profesyonel düşünce zeminine oturtan, insan odaklı ve kamu yararı statüsüne sahip, Rize iş dünyasının güçlü bir Sivil Toplum Kuruluşu olmasıdır.

Rize basını ile her dönem iyi ilişkiler içerisinde olan, yazılı ve görsel medyanın yapıcı ve etkileyici kamuoyu gücüne inan, basına tarafsız davranan, Rize’nin tüm ekonomik ve sosyal yatırım ve projelerini çok iyi bilen ve takıp eden, MÜSİASD Rize Şube Başkanı Sayın Recep Taylan, Yönetim Kurulu ile birlikte dün akşam, Derepazarı Yalı Restoranda Rize basına vermiş olduğu iftara, Rize’de görev yapan yazılı ve görsel medya mensupları yoğun katılım gösterdiler.

Müsiad Rize Başkanı Recep Taylan, iftar davetine katılan basın mensuplarına hitaben yaptığı kısa konuşmada “Birlik, beraberlik ve kardeşlik bağlarımızı güçlendirdiğimiz, bu güzel iftar sofrasında bizleri buluşturan Cenab-ı Hakk’a şükrediyor, şahsım ve yönetim kurulu üyelerim adına, hepinizi saygıyla selamlıyorum, Derneğimiz tarafından ilkinin yapıldığı ve bundan sonrada inşallah geleneksel olarak her yıl yapılacak olan, Basın İftar programımıza hoş geldiniz, şeref verdiniz

Rize basınıyla iyi bir dayanışma içerisinde çalışan, Rize MÜSİAD Başkanı Sayın Recep Taylan ve Yönetim Kurulu üyelerini iyi birer basın dostu olarak tanıyor ve Rize ekonomisine ve sosyal hayata yönelik yatırımcı ve eğitici çalışmalarına basın yoluyla desteğimizi veriyoruz.

Başkan Recep Taylan Bey, Rize basınına vermiş olduğu iftarın sonunda bir kısım önemli açıklamalarda bulundu. Başkan TAYLAN, “Rize Basını bizim aynamızdır. Rize basınımızla birlikte, Rize’mizin çok çeşitli yerel ve uluslararasını ticari vizyonunu birlikte geliştireceğiz. Sizlerle önemli bir bilgiyi paylaşmak istiyorum. Rize Organize Sanayi Bölgesi sorunlarını el aldık. İnceleme gezileri, toplantılar ve son olarak OSB de faaliyet gösteren firma yetkilerinin katılımıyla dernek binasında sorunları tespit etmek üzere bir çalıştay tertip ettik. Toplantı sonucunda çıkan sonuçlar doğrultusunda raporumuz son aşamaya getirmek üzereyiz. Tamamlanınca kamuoyuyla ve sizlerle tekrardan paylaşacağız” Ç.Rizespor’un bir alt lige düşmesi Rizelileri ve hepimizi derinden üzmüştür. En yakın komşumuz Trabzonspor’un Bursaspor’la yapmış olduğu son karşılaşmanın akıbeti sonucu iki komşu şehir arasında başta bir kısım sosyal medyada, bilhassa gençler tarafından günlerdir dozu yüksek yapılan karşılıklı suçlama ve olumsuz değerlendirmeler neticesinde iki şehir arasında hayli üzücü ve düşündürücü kırılmalar yaşandı. İki komşu ilinin arasında asırlara dayanan çok güçlü ticari bağlarımız, akraba bağlarımız vardır. Ama her şeye rağmen gelecek sezonda süper lige çıkacağız bundan kimsenin şüphesi olmasın. Futbolda karşılaşılan olumsuzluklar ticari ve akrabalık bağlarımıza zarar vermeden yeşil sahalarda mücadele vererek çözülmelidir. Bu sebeple gelecek sezon hocasıyla, futbolcusuyla, taraftarıyla ve kulübüyle iyi çalışıp şampiyonluk için mücadele vermeliyiz. Yaşanan bu sıkıntılı durumdan Rize’de görev yapan siz değerli basın mensuplarımızla birlikte dayanışma içerisinde bulunarak, inşallah bu yaşanan olumsuz süreci en kısa sürede normale dönüştüreceğiz.” diye konuştu.

Rize basını ile yapılan iftarın sonunda, basın mensuplarının işine yarayacak olan, MÜSİAD Başkanı Sn. Taylan’ın hazırlatmış olduğu ve her bir basın mensubunun ismini taşıyan, manevi yönü önemli olan ramazan hediyesi taktim etti. Bir başka hediyede birinci sayfasında “Dünya ve ahiret saadetinize vesile olması temennisiyle “ yazılı hediye, Müsaid YK Üyesi Rizeli İş adamı Sn. Ömer Uzun’dan geldi.  Rize Müsiad’ın iftar davetine katılan her bir basın mensubuna, genç iş adamı Ömer beyin hediye etmiş olduğu, “Bilgisayar Hatlı Kur’an’ı-Kerim” hepimizi çok mutlu kıldı.  Her biri, Rize’mizin değeri olan Rize iş dünyasının, yatımcı, istihdam sağlayıcı ve bir o kadar da başarılı hayırsever iş adamlarımızdan oluşan, MÜSİAD Rize Şube Başkanı Recep Taylan bey başta olmak üzere, birlikte çalıştığı Yönetim Kurulu üyelerinin her birini candan tebrik ediyorum.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI