Rize, Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı’na Onur Konuğu Olarak Katılıyor

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil ve beraberindeki heyet Diyarbakır’da düzenlenecek olan ve Rize’nin onur konuğu olarak katılacağı Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzet

YÖREDEN HABER 22.09.2021 09:00:02 20 0
Rize, Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı’na Onur Konuğu Olarak Katılıyor

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil ve beraberindeki heyet Diyarbakır’da düzenlenecek olan ve Rize’nin onur konuğu olarak katılacağı Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı öncesinde Rize Valisi Kemal Çeber’i ziyaret etti.

Heyet, 16-21 Kasım tarihleri arasında Diyarbakır’da gerçekleştirilecek olan ve Rize’nin onur konuğu olarak katılacağı Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı ve organizasyonla ilgili Rize Valisi Kemal Çeber’e bilgi verdi. İki il arasındaki ilişkiler ve yapılabilecek farklı etkinlikler hakkında sohbet ettiler.

Ziyarette Diyarbakır heyetine Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan ve Rize Kültür ve Turizm İl Müdürü Esra Alemdaroğlu eşlik etti.

Rize Valisi Kemal Çeber, gerçekleştirilecek olan organizasyonun önemine değinerek, “Anadolu mutfağının essiz örneklerinin sergileneceği Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı’na onur konuğu olarak katılmak bizleri ayrıca mutlu etmiştir.

Her bir köşesi ayrı güzelliği içinde barındıran ülkemizin, çeşitli illerinin mutfakları kendine özel ve doğal tariflerle organizasyonda yer alacak ve lezzetlerini sergileyecektir. Kültürümüzün ve medeniyetimizin birer yansıması olan lezzetlerimizi ve mutfağımızı evrenselleştirmek, başka insanlarla tanıştırmak ve buluşturmak adına böyle fuarlar büyük önem taşıyor. Fuarda Rize’ye ait yöresel yemekler ve ürünler ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. İlimiz çayıyla, yaylarıyla dereleriyle Türkiye’nin nadide illerinden birisi olmakla birlikte kendine has lezzetleriyle de özgün bir mutfağa sahiptir. Bu tür organizasyonlar ilimizin tanıtımı açısından önemlidir. Bu anlamda ilimizi onur konuğu olarak davet eden Diyarbakır heyetimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Diyarbakır’ın Gastronomi anlamında ülkemizin önemli şehirlerinden biri olduğunu belirten Vali Çeber, “Diyarbakır kadim bir medeniyet geçmişi ve insanlık tarihi olan şehrimizdir. Çeşitli kültür ve medeniyetlerin yaşadığı Diyarbakır, gastronomi anlamında da dünya çapında bilinen zengin bir mutfağa sahiptir. Diyarbakır şehrimizde gerçekleştirilecek Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı ile lezzet şöleni yaşanacaktır.” diye konuştu.

Diyarbakır heyeti de Vali Kemal Çeber’e misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederek, Çayın Başkenti Rize’nin Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı’na onur konuğu olarak renk katacağını ifade ettiler.

Ziyaret karşılıklı hediye takdimi ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı