Rize Meydanı yapımına hız verildi

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat KASAP, Cumhuriyet Meydanı projesi için harekete geçti. Ak Partili Başkan, Bursa Büyükşehir Belediyesinden gelen Teknik heyeti makamında karşıladı.

YÖREDEN HABER 2.05.2014 07:51:52 21 0
Rize Meydanı yapımına hız verildi
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat KASAP’ın konuğu olarak Rize’de Cumhuriyet Meydan projesini yapmak üzere Rize’ye gelen Bursa Büyükşehir Belediyesi Teknik heyetinden, Genel Sekreter Yardımcısı Bayram VARDAR, Mimar Ali TUĞCU, Gökhan TUDAN ve bilirkişi Engin ÇELİK ‘i Başkan KASAP, Başkan Yardımcıları Mustafa ALTAY, İsmail Hakkı SOBA, Şakir MOLLAYAKUPOĞLU ve Ak Parti İl Başkan Vekili Ahmet DOKUMACI ile birlikte makamda karşıladı.

TEKNİK HEYET YERİNDE İNCELEME YAPTI…
Bilindiği üzere 25 Nisan’da Bursa da. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ile Rize Milletvekili Hasan Karal, ve Belediye Başkanı Reşat Kasap, Cumhuriyet meydan projesini görüşmüş, maliyeti 10 Milyon TL’ye yaklaşan Rize Cumhuriyet Meydan projesinin yeni bir kimliğe kavuşacağını bildirmişti. Beklenen , Bursa Büyükşehir Belediye Teknik heyeti bugün Rize’de Cumhuriyet Meydanı projesini yerinde inceledi.

BAŞKAN KASAP, HALKIMIZLA EL ELE VERİP PROJEMİZİ TAMAMLAYACAĞIZ…
İncelemelerin ardından konu ile ilgili bir açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat KASAP ; 'Projelerimiz arasında yer alan Rize Cumhuriyet Meydanını yeniden düzenleyeceğimizin sözünü vermiştik. Bu doğrultuda Sayın Bakanımız Hayati YAZICI bey'in bilgisi dahilinde Bursa Büyük Şehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE, ile bir görüşme yapmıştık. Seçim sonrasında da Sayın Rize Millet Vekilimiz Hasan KARAL, bey ve Rize Belediyesi Başkan Yardımcımız Mustafa ALTAY, beyle birlikte Bursa Büyük Şehir Belediyesini ziyaret ettik. Meydan projemizin alt yapı çalışmasıyla ilgili ilk adımları attık. Rize ile Bursa arasında öncelikle kardeş şehir olma protokolünü imzalayacağız. Bu çalışmamızın akabinde de Bursa'dan teknik heyetimizle birlikte Cumhuriyet meydanında incelemelerimizi başlatmış bulunmaktayız. Meydanımızı yenileme çalışmalarına ilk adımı atıyoruz. Bundan sonraki süreçte projenin daha sonraki adımları gerçekleştirilecektir. Rize hepimizin şehri olmakla beraber bu çalışmalar süresi içerisinde halkımızdan da bir miktar anlayış bekleyerek, halkımızı mağdur etmemek için göstereceğimiz gayret içerisinde bu projemizi el ele vererek inşallah kısa süre içerisinde hayata geçirmeyi hedefliyoruz' dedi.
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI