Rize Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Necmettin Yavaşı, Rize'de Yurt konuları hakkında bilgi verdi.

Yavaşı 'Bu yurtlarımızda 3025 kız öğrencilerimizden, 1683 kişide erkek öğrenci kardeşlerimizden oluşmaktadır.

YÖREDEN HABER 12.05.2016 19:07:59 124 0
Rize Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Necmettin Yavaşı, Rize
On yılı aşkındır başarılı bir şekilde yürüttüğü, Rize öğretmenevi Müdürlüğü görevinin ardından, Ülke genelinde yeni kurulan, Kredi Yurtlar Kurumu Rize İl Müdürlüğüne atanan Necmettin Yavaşı, “Rize Merkez ve ilçelerimizde 9 Yurt Müdürlüğü binamızda 4700 öğrencimize 24 saat hizmet vermekteyiz' dedi.

'Bu yurtlarımızda 3025 kız öğrencilerimizden, 1683 kişide erkek öğrenci kardeşlerimizden oluşmaktadır.

Mevcut yurtlarımızda doluluk oranımız %86’dir. Rize Merkezde dördü erkek, üçü kız öğrencilerimizin bulunduğu yurtlarımıza, İl Müdürlüğü birimimizin bulundu kız öğrenci yurdumuzun hemen yanında yeni kız yurdumuzun inşaatı devam etmektedir.

İlçelerimizde, Derepazarı’nda erkek öğrenci, Çayeli’nde kız ve erkek öğrenci, Pazar da kız öğrenci ve Fındıklı da erkek öğrenci yurtlarımızda öğrencilerimize en huzurlu ve en kaliteli bir ortamda hizmet veremeye devam ediyoruz' açıklamalarında bulunan Yavaşı.

Sözlerini 'Ardeşen ilçemiz de 300 kişilik erkek öğrenci yurdumuzun arsa tahsisi yapılmış olup, inşallah yakın bir tarihte yapımına başlanacaktır.

Yine Çayeli ve Pazar ilçelerimizde KYK tarafından yapılacak olan, yeni 500 kişilik öğrenci yurtlarımızın arsa tahsisi yapılmış olup, proje çalışmaları tamamlanmak üzeredir.

Recep tayip Erdoğan üniversitemize her yıl katılan yeni fakülteler ve yüksekokullar nedeniyle, Rize ve ilçelerimizde öğrenci kapasite ihtiyacı her yıl artış göstermektedir.

Öğrenci artışları Üniversitemizin ve şehrimizin, eğitimizin geleceği acısında bizleri sevindirmektedir. Bu doğrultuda ilimiz ve ilçelerimizde yeni yurtlarımız hayata geçirme çalışmalarımız devam etmektedir.

Bu yeni yurtlarımızın devreye girmesiyle birlikte, 4700 kapasiteli öğrenci yurtlarımızın kapasitesi inşallah yakın gelecekte 6000 rakamına çıkacaktır.

Yurtlarımızda günlük her öğrencimize 9 TL. beslenme yardımı yapmaktadır. Yetiştirme yurtlarından mezun olan ve KYK ‘ya kayıt yaptıran her Üniversite öğrencimize aylık 570 TL. ödeme yapmaktayız. ”diyerek tamamladı.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI
 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı