RİZE İRŞAD VAKFINDAN ÇAYKUR GENEL MÜDÜRÜ ALİME’E ZİYARET

Rize’nin en tanınmış manevi eğitimci ve kanaat önderlerinden merhum Zavendikli Mustafa Yıldız hoca efendinin 1950 yılında kurmuş olduğu ve vefat ettiği 2009 yılından bu yana, Rize İl Müftülüğü, Rize İrşad Vakfı ve Zavendikli Musta

YÖREDEN HABER 16.09.2021 09:28:02 126 0
RİZE İRŞAD VAKFINDAN ÇAYKUR GENEL MÜDÜRÜ ALİME’E ZİYARET

Bayram Ali Kavalcı

Ziyarette konuşan; Rize İrşad Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Ali SARUHAN, “O yıllardaki Rize İmam Hatip Lisesinden en başarılı öğrencilerimin arasında bulunan ve gün D. Karadeniz Bölgemizin ve Rize’mizin en önemli tarım ürünü olan çayımızın Rize’deki en üst düzeydeki yöneticisi olarak, Çaykur’u başarılı ve verimli bir şekilde yönetmenizden, gerek öğretmeniniz olarak, gerekse başında bulunduğumuz eğitim kurumlarımız ve İrşad Vakfımız Mütevelli Heyeti olarak sevinç duymaktayız. Lisede oldukça disiplinli, ders plan ve programlarında diğer öğrencilerimize örnek tutumunuz, dersleri dinleme ve verilen ödevleri çok düzgün bir yazı karakteriyle yazmak ve okul içi ve okul dışı görgü kuralları, mili ve manevi değerlere ve ahlak kurallarına oldukça duyarlılığınız, kılık ve kıyafet olarak da örnek öğrencilerimizden birisi oldunuz. O yıllarda diğer öğretmen arkadaşlarımızla birlikte bir öğrencide olması gereken karakteristik özelliğinizin devlet ve kamu yönetiminde önemli görevlere gelebilecek bir porte çiziyordunuz. Çayımız için vermiş olduğunuz mücadelede desteğimiz ve dualarımız her daim sizinledir. Çay üreticilerinin yanında yapmış olduğunuz başarılı çalışmalarınızı ve Millet olarak milli bir içeceğimiz olan çayımızın, verimi, çeşitlendirilmesi, “Çay damarlarımızda akan kan gibidir.” sözünüzle yapmış olduğunuz çok yoğun çalışmalarınız takdirle karşılıyoruz. Vakıf olarak tebrik ve dullarınızı iletmiş oluyoruz.” şeklinde konuştu.

Çaykur Genel Müdürü ve YK Başkanı Yusuf Ziya ALİM, “O yıllarda, Rize Orta İmam Hatip ve Lise İmam Hatip Okulu Lisesi olarak yapılan eğitimde sizin öğretmenim olarak benim ne kadar şanslı bir öğrenci olduğumu göstermektedir. Öğrencilik yıllarıma ait anılarınız karşısında bir hayli duygulandım. Çok çalışkan bir öğretmenin olarak sizin sayenizde bugün çalışkan bir yönetici olarak anılmam sizin bize vermiş olduğunuz, disiplinli, ciddi, bir o kadar da planlı, programlı, eğitiminin tezahürüdür. Allah sizden razı olsun. Size ailece sağlık içinde uzun ömürler diliyorum. Siz çok kıymetli öğretmenim, hocam ve İrşad Vakfı yöneticileri olarak bu nazik ziyaretinizden duygu dolu memnuniyet ve mutluluk duydum.” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI