Rize günleri sona erdi

Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) tarafından İstanbul'da bu yıl 12’ncisi düzenlenen Rize Günleri sona erdi.

YÖREDEN HABER 31.05.2022 09:36:04 59 0
Rize günleri sona erdi

Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) tarafından İstanbul'da bu yıl 12’ncisi düzenlenen Rize Günleri sona erdi. RİDEF Genel Başkanı Hasan Başça, “5 günü büyük bir gururla tamamladık. Burada gördüğümüz özlemden yola çıkarak gelecek yıl daha geniş bir organizasyon yapabilmek için çalışmalara erkenden başlayacağız” dedi.

RİDEF tarafından Valilik himayesinde İstanbul Yenikapı'da 25-29 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen 12'nci Rize Günleri sona erdi. ‘Uzaya Çay Gönderme’ etkinliği ile görkemli açılışla başlayan Rize Günleri yüz binlerce ziyaretçiyi ağırladı. ‘7 bölge, 7 renk, biriz, beraberiz, kardeşiz' sloganıyla düzenlenen etkinliklerde Rize her yönüyle İstanbul’a taşındı. Kültürel ve folklorik değerlerin ön plana çıkarıldığı etkinlik süresince tulum, kemençe hiç susmadı, katılımcılar horona doydu.

Yöresel ürün stantlarında gezip alışveriş yapma imkanı bulan ziyaretçiler, kültürel stantlarda ise Rize’ye özgü değerler ve ürünlere ulaştı. Rizeli yazarlar okuyucu ile buluştu, söyleşilerde ise gündem Rize oldu. Rizeli sanatçıların konserleri ile eğlenceli dakikaların yaşandığı Yenikapı etkinlik alanında 5 gün 5 gece Rize yaşatıldı.

RİDEF Genel Başkanı Hasan Başça, 2 yıllık aranın ardından etkinliğin büyük bir özlemle hazırlandığını belirterek “Dolu dolu 5 gün geçirdik. Güzel bir organizasyon ile misafirlerimize Rize özlemini giderecekleri etkinlikler hazırladık. Özellikle hafta sonu doruğa çıkan katılımcı sayısı ile İstanbul’un Rize’yi beklediğini gördük. Misafirlerimizin Rize’ye dair her türlü kültürel ve yöresel unsuru bulabilecekleri stantlar oluşturduk. Konser programları ile Karadeniz müziği ve horonla buluşturduk. Bu süre içinde il protokolümüz bizleri hiç yalnız bırakmadı. Katılımcıları hep beraber karşıladık, etkinlikleri izledik. 5 günü büyük bir gururla tamamladık. Burada gördüğümüz özlemden yola çıkarak gelecek yıl daha geniş bir organizasyon yapabilmek için çalışmalara erkenden başlayacağız” dedi


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI