Rize Ekrem Orhon'u unutmadı

Rize'nin eski belediye başkanlarından Ekrem Orhon, vefatının 31. yılında kabri başında anıldı

YÖREDEN HABER 9.08.2014 18:16:21 169 0
Rize Ekrem Orhon
Rize'nin eski belediye başkanlarından Ekrem Orhon, vefatının 31. yılında kabri başında anıldı.

Orhon'un Rize Kalesi'nde bulunan mezarı başında Rize Belediyesince düzenlenen anma programına, Vali Ersin Yazıcı, Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Belediye Başkanı Reşat Kasap, İl Garnizon Komutanı Albay İsmet Cansaran, Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, İl Müftüsü Yusuf Doğan, Ekrem Orhon'un kızı Çayhan Orhon Dervişoğlu, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 Milletvekili Karal, törende yaptığı konuşmada, rahmetli Ekrem Orhon'un Rize'nin büyümesi için gerekli adımı attığını belirterek, 'Ondan sonra gelecek yerel yöneticilerin şehrin daha düzgün yapılaşması ve güzel bir kent görünümüne kavuşması için ellerini taşın altına koymaları gerekir' dedi.

Kasap ise Ekrem Orhon'un sıra dışı ve kararlı çalışmalarıyla örnek bir belediye başkanı kimliği kazandığını ifade ederek, 'Hayal edilemeyecek girişimlere imza attı. Belediye başkanlığı dönemindeki hayali, Ovit tüneli olmuştur' diye konuştu.

Ekrem Orhon'un kızı Çayhan Orhon Dervişoğlu, babasının ömürünü Rize'ye adadığını kaydederek, 'Hep yeni projeler, yeni yatırımlar peşinde koştu. Asla çalışmaktan yılmadı. Mevcut projeleri daha ileri götürerek Rize'de modern bir kent görüntüsü oluşturdu. Herkese nasip olmayacak çalışmalara imza atarak büyük sevgi kazandı' dedi.

Konuşmaların ardından Kuran-ı Kerim okundu. Program, İl Müftüsü Yusuf Doğan'ın dua etmesiyle son buldu.




 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI