Rize'de bu işletmede artık otopark sorun değil

Çaykur Genel Müdürlüğü, Rize’de yaz mevsiminde en çok ziyaret edilen ve gerek Rize’de yaşayan aileler ve dışarıdan gelen yerli, yabancı misafir ve turistlerin memnuniyetini artırıcı yenileme alışmalarına devam ediyor.

YÖREDEN HABER 31.08.2022 13:01:37 64 0
Rize

Çaykur Ziraat Botanik Çay bahçesinde inşaatı devam eden, yeni bir Çay Satış ve Tanıtım mağazasıyla birlikte, bahçeye olan yoğun ilgi nedeniyle yeni bir otoparkı daha hizmete açacak.

Haber ve Fotoğraflar: Bayram Ali Kavalcı

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Atatürk Çay ve Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünün, Çaykur’a ait Hayrat Fidanlığı bölgesinde son teknolojik araç gereçlerle donatıp yeni hizmet binasına taşınmasının ardından, yüzde yüzü halkın hizmetine açılan, Çaykur Ziraat Botanik Çay bahçesine yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisi her geçen gün artarak devam ediyor.

Çaykur Ziraat Botanik Çay bahçesinde geçmiş yıllarda yaşanan araç park sorunu tamamen ortadan kalkmış oldu.

Bahçeni dört bir noktasında yapılan yeni otoparklar sonucunda, çay içmeye, bahçeyi gezip dinlenmeye ve Çaylada çay içip, yemek yemeye, Rize’yi buradan seyretmeye, gerek ailece, gerekse bireysel olarak bahçeye gelen yerli ve yabancı turistlerin son yıllarda, Çaykur Ziraat Botanik Çay bahçesinde yapılan yenilik ve daha kaliteli hizmet verme konseptinden bir hayli memnun olduklarını ifade ettiler.

Her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği, Ziraat Botanik Bahçesini gezmeye ve çay içmeye gelen, yerli ve yabancı misafirlerle birlikte, Rize- Artvin havalimanının açılmasıyla birlikte Rize’yi gezmeye gelen, Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkelerinden gelen turistlerin, burada içtikleri damak zevkine uygun siyah, yeşil sıcak ve de soğuk çay çeşitlerini çok beğendiklerini dile getirdiler. Çaykur Ziraat Botanik Çay bahçesinin girişinde, Rize’ye özgü kara taştan yapılan yeni duvarlar, Rize’nin eski çeşmeleri, çay fidanı yetiştirme bahçelerinin genişletilmesinin yanında, Rize’nin geçmişinde önemli yer tutan ve çaydan önce geçim kayağı olan, Rize’ye özgü meyveler, mandalina, portakal, limon gibi meyvelerin Rizeli olup, mesleği ve işi gereği Rize dışında farklı şehir ve ülkelerde yaşayıp yıllar sonra gerek çay toplamak için, gerekse yıllar sonra memleketine gelen misafirleri bir hayli mutlu ediyor. Bilhassa iş sonrası dinelmek için, Ziraat Botanik Çay bahçesine çay içmeye ve dinlenmeye çıkan Rize’de yaşayan aileler ve dışarıdan gelen misafirler, bahçede son yıllarda yapılan yeniliklerin kendilerine daha huzurlu bir ortam oluşturmasından dolayı, ÇAYKUR Genel Müdürü ve YK Başkanı Yusuf Ziya ALİM’e teşekkür ettiler. Çay tarımının yapıldığı, D. Karadeniz bölgesi illerinde çayın geçmişi denilince ilk akla gelen isim olan ve 1923 yılında çay ve narenciye fidanlığı kurmak üzere Rize’ye gönderilen Zihni Derin’in, Çaykur Ziraat Botanik Çay Bahçesinde bulunan büstü bahçesinin girişinde ilk etapta herkesin görebileceği bir noktaya yerleştirilmesi ve Türk çayına vermiş olduğu emek ve biyografisin yer aldığı yeni görseller, yaş çay üreticileri ve çayın geçmişini merak edeneler tarafından takdirle karşılandı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI