Rize böyle bir tarihi ilk kez yaşadı.

Rize böyle bir tarihi ilk kez yaşadı.

YÖREDEN HABER 14.05.2022 18:28:14 79 1
Rize böyle bir tarihi ilk kez yaşadı.

PAZAR-Rize'nin Pazar ilçesi Yeşilköy mevkisinde 3 milyon metrekarelik alanda deniz doldurularak yapılan, Türkiye’nin 2'nci, dünyanın ise 5'inci deniz üzerindeki havalimanı olan Rize-Artvin İçin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca açılış töreni düzenlendi.

Sabahın erken saatlerinden beri,genci,yaşlısı,bayan ve erkeklerden oluşan ve açılış için alana gelenler, Tören ve gösteri uçuşunu, alandan ve tepelerdeki çay bahçelerinden izlediler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev,MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin yanı sıra Bakanlar,Milletvekilleri,THY Genel Müdürü Bilal Ekşi ve yoğun bir şekilde vatandaşlar katıldı.

Erdoğan, “Dünyada deniz dolgusu olan 5 havalimanı bulunuyor. Rize-Artvin'le birlikte 2'si ülkemizdedir. Böylece ülkemizdeki toplam havalimanı sayısını 26'dan 57'ye çıkardık” dedi.

Erdoğan iki ilin vatandaşlarına verdiği mesaj da  “Rizeli, Artvinliye yakışır. Bu uçaklar dolmalı ki gidiş gelişler çok farklı şekilde devam etsin” diye konuştu

Karadenizli sanatçılar, kalabalığa konserler verdi.

2022 YAŞ ÇAY ALIM FİYATI 6 LİRA 70 KURUŞ

Çay alımlarında uygulanacak taban fiyatı da açıklayan Erdoğan, “Bu yıl yaş çay alımlarında uygulanacak taban fiyatı yüzde 73'ün üzerinde artışla 6 lira 70 kuruşa çıkarıyoruz, kilogramda 13 kuruş olan destekleme fiyatını da yüzde 130’un üzerinde artışla 30 kuruşa çıkarıyoruz” dedi.

İLK UÇAK 10,35’DE ALKIŞLARLA HAVALİMANINA İNDİ

Rize-Artvin Havalimanına ilk yolcu uçağı saat 10.35’te iniş yaptı.

320 yolcusu ile piste inen THY uçağını kullanan pilot ise Rize-Pazarlı Mustafa İnanç Ersoy’du


Anahtar Kelimeler:
Rauf. Saner
15.05.2022 06:47:27
Yakışır reısıcümhürümüz değer verıyor halkını sevıyorum torpil yaptı

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI