Rize-Artvin Hava Limanı TAM GAZ devam ediyor

Rize-Artvin Hava Limanı çalışmaları “TAM GAZ “devam ediyor. Pazarlı Fotoğraf Sanatçısı ve aynı zamanda kameraman olan Engin Tavlı Çalışmaların son görüntülerini kaçkar53.com için çekti.

YÖREDEN HABER 17.02.2018 14:52:29 3201 2
Rize-Artvin Hava Limanı TAM GAZ devam ediyor

Türkiye'de deniz doldurularak yapılan ikinci havalimanı olma özelliğini taşıyacak Rize-Artvin Bölgesel Havalimanı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Rize'ye 33 kilometre uzaklıkta inşa edilmekte olan yeni havalimanı Yeşilköy-Pazar mevikiinde bulunuyor.

Yapımına başlanan havaalanının yıllık yolcu kapasitesi 3 milyon olarak planlanıyor. Artvin'den 120 kilometre mesafede kurulacak limanda 3 kilometre uzunluğunda bir pist, 250 metrelik taksi yolu, apron, terminal binası bulunacak.

Bakan Arslan, yılda 3 milyon kişiyi ağırlayabilecek bir terminal yapılacağını söyleyerek, 'Dünyanın üçüncü, Türkiye'nin ikinci denize yapılan havalimanı olacak. Derinlik açısından Rize-Artvin Havalimanı bir ilk olacak. Ordu-Giresun Havalimanını da denizde yaptık ama burası oradan 8-10 metre daha derin bir havalimanı ve bu anlamda bir rekor içeriyor.' dedi.

Bakan Arslan “Hedefimiz 29 Ekim 2020'de yaklaşık 3 yıl sonra bu havalimanını bitirip hizmete sunmak.' dedi.

Rize’nin Pazar İlçesi Yeşilköy Köyü’nde, Türkiye’nin deniz dolgusuna inşa edilecek ikinci havalimanı olan Rize- Artvin Havalimanı projesinde deniz dolgusu çalışmaları hızla devam ediyor.

Rize- Artvin Havalimanı projesinde kamyonların yanı sıra devreye sokulan gemi ile taşınan taşlarla dolgu, çift yönlü sürdürülüyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nca 766 hektarlık alanda projelendirilen Rize- Artvin Havalimanı projesinin temeli 3 Nisan’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atıldı.

Rize-Artvin Havalimanı için 266 hektarlık alanda 88,5 milyon ton taş dolgu kullanılacak. Proje sahasına 3-7 kilometre mesafedeki Hisarlı ve Subaşı taş ocaklarının devreye alınmasıyla günde yaklaşık 100 kamyonla 75-100 bin ton taş dolgu yapılması hedefleniyor.


Anahtar Kelimeler:
Kerim kayabas
17.02.2018 18:31:46
Resimlerde görüldüğü gibi denizi toprakla Dolduruyorlar ilerde inşAllah sorun çıkmaz

Elif
20.02.2018 10:53:06
Mubarek insanlar kaplunbaga gibi calisiyolar sade santiye kulubesi kurmuslar

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI