Rize 3.Üniversite ve Meslek tanıtım Fuarı açıldı

Rize üçüncü üniversite tanıtım fuarı kapsamında Ali Metin Kazancı Rize lisesine gelerek stant açan üniversiteler öğrencilerle ve velilerle buluştu.

YÖREDEN HABER 17.04.2014 19:28:46 11 0
Rize 3.Üniversite ve Meslek tanıtım Fuarı açıldı
Rize Valiliği, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Rize Millî Eğitim Müdürlüğünce planlanan, Ali Metin Kazancı Rize Lisesi Müdürlüğü tarafından organize edilen, ”Rize 3.Üniversite ve Meslek Tanıtım Fuarı” törenle açıldı.

 Tanıtım Fuarına,  Vali Vekili Şefik Aygöl, Rize Belediye Başkanı Prof.Dr. Reşat Kasap, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize Millî Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Akademisyenler, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı.

 Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Protokol konuşmaları yapıldı.
  Törende protokol konuşmacıları Vali Vekili Şefik Aygöl,Rize Belediye Başkanı Prof.Dr.Reşat Kasap, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman ve Rize Millî Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül yaptıkları konuşmalarda,  fuarımıza katılarak desteklerini  esirgemeyen  bütün üniversitelerimize, öğretmenlerimize, Sivil Toplum Kuruluşlarına, öğrencilerimize, velilerimize teşekkürü borç bilir, şükranlarımızı sunarız dedi. Ardından öğrenciler tarafından halk oyunları gösterisi yapıldı. Fuarın açılış kurdelesini ise, Protokol Üyeleri,  birlikte kesti. Protokol, stantları tek tek gezerek bilgi aldı.
Fuarda,  katılımcı üniversitelere plaket takdim edildi.

 Stantları renklendirenler ise üniversite hayali kuran öğrenciler oldu. Gençler gelecekte eğitim almak istedikleri okullar hakkında görevli kişilerden detaylı bilgiler aldı.
Fuar nedeniyle birçok akademisyenin ilimize gelerek öğrencilerimizi bilgilendirmesi, üniversite seçimine katkıda bulunmaları etkinliğin değerini arttırıyor.

Yurdun dört bir yanından iki gün sürecek etkinliğe katılmak için Ali Metin Kazancı Rize Lisesine gelerek stant açan üniversiteler broşür, katalog gibi tanıtım ürünleri ve sunumlarıyla öğrenci ve velileri bilgilendiriyor.
  Organizasyon Sorumlusu Ali Metin Kazancı Rize Lisesi Rehber Öğretmeni Bülent Bayraktar, ilk yıl binlerce öğrencimizi 23 üniversite ile buluşturduk; geçen yıl da 26 üniversitemizin katılımıyla öğrencilerimiz bilgilendirildi; bu yıl ise 35 üniversitemizi Rizeli öğrencilerle buluşturduk dedi.
 
  

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı