RENK Projesi'nden bir kitaba uzanan bir başarı öyküsü.

Rize TOBB Fen Lisesi öğrencilerinin yazdığı öyküler, RENK Projesi kapsamında kitap haline getirildi.

YÖREDEN HABER 21.04.2016 09:04:23 13 0
RENK Projesi
 Hayallerinin yanı sıra başlarından geçen olay ve olguları öykü olarak kitaplarında toplayan Rize TOBB Fen Lisesi öğrencileri, mutluluklarını ve yazdıklarından oluşan kitaplarını paylaşmak için, Vali Ersin Yazıcı'yı makamında ziyaret ederek, kitap hediye ettiler.

Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, Rize TOBB Fen Lisesi Müdürü Tekin Işık ve öğretmenleriyle birlikte kabul ettiği öğrencileri tebrik eden Vali Yazıcı, 'Çok güzel bir eser olmuş. Hepsini tebrik ediyorum. Liseli genç yazarlarımız, hem okumayı hem yazmayı teşvik ediyor. Onları geleceğin yazarları olarak görüyorum. Beni çok heyecanlandırdı. Öğrencilerimizin okumaya istekleri, hayallerinin gücü ve çeşitliliği beni duygulandırdı. Kendilerini kutluyorum. Öğrencilerimizin okuma ve yazma alışkanlığı kazanmasına yönelik bu projeye emek verenleri tebrik ediyorum 'dedi.

KALEMİMİZDEN DAMLALAR
Okul Müdürü Tekin Işık ise, 'Rize TOBB Fen Lisesi olarak biz de RENK Projesi kapsamında öğrencilerimizin okuma yeteneklerini okuma saatleri uygulamasında geliştirirken, yazmayı da teşvik ettik. Okulumuzda 9 ve 10. Sınıflarda okuyan öğrencilerimiz edebiyat öğretmenleri öncülüğünde öyküler yazarak bu çalışmayı ortaya çıkardılar. Okul yönetimi olarak, RENK Projesini başlatarak Rize eğitim camiasına yeni ufuklar çizerek, bu çalışmanın ortaya çıkmasına vesile olmasından dolayı Sayın Valimiz Ersin Yazıcı Beyefendiye şükranlarımızı sunarız' dedi.

HER ZAMAN BİR ADIM ÖNDEDİR
Öğrencileri yaptıkları çalışmalardan dolayı kutlayan Vali Yazıcı, 'Her çalışma bir gayret ve çaba istiyor. Yazı yazmak çok önemli bir iştir. Bilgi ve birikim sahibi olmak gerekli. Bu birikim ancak ve ancak kitap okumayla kazanılacak bir birikimdir. Kitap okumayan veya çok az okuyan birinin yazabileceği çok az şey olur. Kitap okuyan insanlar, okumayanlara göre her zaman bir adım öndedir. Duygularımızı kâğıda dökebilmek için gerekli bütün donanımları çok kitap okuyarak kazanabileceğimizi görmekteyiz. Yapılan çalışmalardan dolayı tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve idarecilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum 'dedi.

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı