Ramazan Pidesi zamsız.Pazar'da uyulacak mı?

Rize Fırıncılar Odası Başkanı Refik Kumbasar, Ramazan ayı öncesi vatandaşlara 'Açıkta satılan ve ‘’Ruhsatı Olmayan yerlerden ekmek, pide, tatlı ve unlu mamulleri satın almayın' uyarısında bulundu.

YÖREDEN HABER 20.06.2014 08:42:35 48 0
Ramazan Pidesi zamsız.Pazar
Ramazan ayının yaklaşmasıyla unlu mamulleri çok tüketen vatandaşa ürün satmak isteyen bir çok esnafın, bu ürünleri tezgahına koymasından ötürü Rize Fırıncılar Odası vatandaşları uyardı.

Dükkan önlerinde açıkta satılan ve 'Ruhsatı’’ olmayan iş yerlerinden kesinlikle alışveriş yapılmaması gerektiğini vurgulayan Rize Fırıncılar Odası Başkanı Refik Kumbasar 'Bu tür yerlerden yapılan alışverişler vatandaşlarımızın sağlığını tehdit ediyor. Bunların denetlemelerini yetkililerimiz yapacak. 'Ruhsatı’’ olmayan işletmeler sağlıklı ve yasal değildir. Unlu gıda ürünleri fırınlardan ve pastahanelerden güvenle alınabilir. Bunun haricinde satış yapan iş yerlerinden vatandaşlarımız alışveriş yapmasın. Odamıza bağlı fırınlar ve pastahanelerde kaliteli ve hijyen şartlarına uygun üretim yapılmaktadır ' diye konuştu.

PİDEYE BU YIL DA ZAM YOK!..

Çevre illere göre Rize'de pide fiyatları her yıl olduğu gibi bu yıl da düşük olduğunu belirten Kumbasar'Hiçbir zaman Ramazan ayını biz fırıncılar olarak fırsata dönüştürmedik. Bu yıl satılacak olan 500 gram susamlı pidenin fiyatını 2,5 TL olarak belirledik. Pide de 5 yıldır uygulanan fiyat olan 2 TL'dir. Geçen yıl 450 gr. Olan pidenin fiyatı 2 TL idi.Biz bunu 50 Gr Artırarak 500 Gr.’ma çıkarmış olduk.Geçen yıllar da susamın kilosu 6 Tl.İken ,bu yıl 12 Tl’ye çıkmış oldu. Giderleri’de katarsak %12 civarında bir artış olmuştur. Vatandaşlarımızın kaliteli ve sağlıklı bir ürünü uygun fiyata almaları için her zaman titiz davranıyoruz. Fırıncılar Odası olarak belirlediğimiz gramajı ve fiyatı Rize İl Valiliği'ne, Rize Belediyesi'ne ve bütün fırınlarımıza gönderdik. Bu yıl pide tek gramajda satılacak. Halkımızı uyarıyoruz. 500 gram pide dışında gramajı eksik olan pide almasınlar. Ayrıca Ramazan ayı dolayısıyla ekmeğe de herhangi bir zam yapılmayacak ' diye konuştu.
haber:Orhan Yazıcılar 


PAZAR DA FIRINCILAR NE DİYOR?
kaçkar53.com
Bu haber üzerine Pazar'da Fırıncılık yapan esnaflardan bazılarının fiyatta değil,gramlarda indirim olması gerektiğini söylediler. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI