PSİKOTEKNİK BELGESİ İÇİN SON 35 GÜN

Haber ne diyor’a konuşan Türkiye Trafik Güvenliği ve Psikoteknik Değerlendirme Merkezi Derneği Başkan’ı Cengizhan KUTLU, “Sürücülerin önümüzdeki 35 gün içerisinde psikoteknik belgelerini alması gerekiyor.” Dedi.

YÖREDEN HABER 24.11.2020 09:53:29 59 0
PSİKOTEKNİK BELGESİ İÇİN SON 35 GÜN

Sözkonusu psikoteknik değerlendirme raporlarının sistem üzerinde sorgulanması işlemlerine 01.01.2021 tarihi itibariyle başlanılacak olup anılan tarihten sonra psikoteknik raporu almayanlar hakkında 4925 sayılı karayolu taşıma kanununun 26’ncı madesi (e) bendi gereğince işlem yapılacaktır.

Şöförler psikoteknik değerlendirme raporlarını 35 gün içerisinde almazlarsa haklarında cezai işlem uygulanacak ve şuan için 1083 TL olan para cezasını ödemek zorunda kalacaklardır.

Psikoteknik denetimlerinin başlamasına sadece 35 gün kaldığını belirten başkan kutlu ; psikoteknik belgesi almayanlar, belgesi iptal edilenler, e-nabız ve e-devlet üzerinden psikoteknik raporunu görüntüleyemeyen tüm sürücülerin bu süre içerisinde belgelerini almaları gerektiğini ifade etti.

KİMLER PSİKOTEKNİK BELGESİ ALMALI

Ticari amaçlı araç kullanan tüm sürücüler yolcu, yük, kargo taşımacılığı yapan tır kamyon ticari taksi şirket şöförleri. Ayrıca alkol, ceza puanı ve hız nedeni ile ehliyeti emniyetçe alınanlar. Bu belgeyi almak zorndadır. Alınan belge 5 yıl geçerlidir.

PSİKOTEKNİK BELGESİ DENETİMLERİ 31 ARALIK 2020 TARİHİNDE BAŞLAYACAK

CEZASI TAM 1083 TL !


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI