Projeler yarıştı

KTÜ Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksek Okulu’nda “5. Kanca Proje Etkinlik Günü” kapsamında öğrenciler tarafından hazırlanan projeler büyük ilgi gördü.

YÖREDEN HABER 22.05.2014 21:05:38 27 0
Projeler yarıştı
Trabzon'un Sürmene ilçesi Çamburnu mevkiinde bulunan KTÜ Sürmene Abdullah Kanca MYO’da Elektrik, Elektronik Teknolojisi, Makine ve Mekatronik Programı öğrencileri bir yıl boyunca üzerinde çalıştıkları projeleri sergilediler. Of Belediye Başkanı Salim Sarıalioğlu, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Uraloğlu, KTÜ Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Muhammet Boran, Prof. Dr. Sevim Köse, Doç. Dr. Aykut Çanakçı, KTÜ Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi ve Abdullah Kanca MYO Öğretim Elemanları ve idarecileri, Sürmene’deki lise müdürleri, Of ve Sürmene Yurt-Kur Yurt Müdürleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlikte 10 proje sergilendi.

KTÜ Sürmene Abdullah Kanca MYO Müdürü Doç. Dr. Hamdullah Çuvalcı proje etkinliğinde yaptığı açıklamada, “Kanca El Aletleri Dövme Çelik A.Ş. kurucusu merhum sanayici Abdullah Kanca tarafından yaptırılan Meslek Yüksek Okulumuzda, Kanca Etkinlikleri ismiyle 5. Proje Etkinliğimizi düzenlemiş bulunuyoruz. Kanca ailesi okulumuzu yaptıktan sonra da her türlü desteği vermeye devam etmektedirler. Buradan başta Kanca A.Ş. Genel Müdürü Alper Kanca olmak üzere tüm Kanca ailesine ve yöneticilerine teşekkür ediyorum. Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Baykal hocamıza ve Üniversite yönetimimize de desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. KTÜ ve Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksek Okulu olarak proje ve AR-GE çalışmalarına büyük önem vermekteyiz. Hükümetimiz Cumhuriyet tarihinde AR-GE’ye ve bilime en fazla pay ayıran hükümet olarak tarihe geçmiştir. Buradan bir bilim insanı olarak, proje etkinliğimiz vesilesi ile hükümetimize de teşekkür etmek istiyorum. Proje çalışmalarına katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, öğretim elemanlarımıza, idari personelimize ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. İnşallah Kanca Proje Etkinliklerimiz her yıl daha fazla sayıda projelerle birlikte artarak devam edecektir.” Dedi.

Projelerin sergilenmesinden sonra, etkinliğe katılan öğretim elemanları ve misafirler tarafından dereceye giren eserler ile ilgili değerlendirme toplantısı yapıldı. “5. Kanca Proje Etkinlik Günü” proje değerlendirmeleri sonunda; “Kablosuz Enerji Transferi” projesi birinci olurken, “Engel Tanımayan Robot” projesi ikinci ve “Güneş Enerji Üretim Sistemi” projesi üçüncü oldu.

Proje Birincisi “Kablosuz Enerji Transferi” projesinde; Manyetik alan yoluyla belirli bir alan içindeki alıcıların kablosuz enerji iletimi ile çalışması veya şarz olması sağlanmıştır. Bu çalışma ile 60 cm. mesafede 40 W gücündeki lamba yakılmış ve 80 cm. mesafede telefon şarzı gerçekleştirilmiştir.

Proje İkincisi “Engel Tanımayan Robot” projesinde; Proje, önceden alınmış yer planına göre güzergah koordinatları yükleyerek denizde ve karada sorunsuz bir şekilde belirlenen hedefe varmayı amaçlamıştır. Ayrıca hareket esnasında önüne çıkan engellerden kullanıcı bilgilendirilip, yönetimi kullanıcıya bırakıp, uzaktan yönetmesine imkan sağlamaktadır. Her türlü arazi karşısında rahatlıkla hareket etme kabiliyetleri bulunmakta ve geliştirilmektedir.

Proje Üçüncüsü “Güneş Enerji Üretim Sistemi” projesinde; Güneşin gün içindeki hareketini takip ederek güneş panellerinden yüksek verim alınması sağlanmıştır. Ayrıca DC gerilim olarak üretilen enerji inverter aracılığı ile şebeke elektriğine dönüştürülerek 150 W gücündeki alıcıların çalışması sağlanmıştır.

Etkinlikte, Kablosuz Enerji Transferi, Engel Tanımayan Robot, Güneş Enerji Üretim Sistemi, Dalga Enerji Üretim Sistemi, Çizgi İzleyen Robot, Verimli Enerji Yönetimi, Akıllı Sera, Sumo Robot, İnsansız Kara Aracı ve Robot Kol projeleri sergilendi. Büyük ilgi gören proje etkinliği MYO Müdürlüğünce yapılan ikram ve toplu fotoğraf çekilmesinin ardından sona erdi.
 


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı