Prof. Dr. Osman KARAMUSTAFA’dan Gündeme Dair Özel Açıklamalar…

Doların Artmasını Avantaja Çevirebiliriz

YÖREDEN HABER 31.12.2014 09:52:46 45 0
Prof. Dr. Osman KARAMUSTAFA’dan Gündeme Dair Özel Açıklamalar…
Mustafa ÇAKIR
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Karamustafa’nın, Çay TV’de konuk olduğu programda, Türkiye’nin gelişen ekonomisi ve geleceğe yönelik beklentileri ile ilgili yaptığı değerlendirmeler toplumun tüm kesimleri tarafından dikkatle takip ediliyor.

Togay Muratoğlu’nun hazırlayıp sunduğu Çay’da Sabah programına her hafta Pazartesi günü konuk olan Prof. Dr. Osman Karamustafa bir ekonomist gözüyle, ülkemizin ekonomik yapısı, piyasa hareketliliği, gelişmeler ve bu gelişmelerin dünyadaki yansımalarını, sunduğu verilerle ortaya koyuyor.

Yoğun ilgiyle takip edilen programda bu hafta, geçtiğimiz günlerde açıklanan tüketici fiyat endeksi ele alındı. Tüketici fiyatlarının seyri ile ilgili TÜİK tarafından hazırlanan bazı analizleri paylaşan Prof. Dr. Karamustafa: “Enflasyonun düşmesini istiyorsak, yöneldiğimiz ürün veya ürünlerden vazgeçerek üretimimizi artırmamız gerekiyor.”dedi. Avrupa’daki ülkelerin enflasyonla ilgili problemlerini ortadan kaldırdığını belirtti, %35 seviyesinde faiz veren bir ülke pozisyonundan başarıyla kurtulan Türkiye’nin de gelecek dönemlerle ilgili bu iyileştirmeyi yapacağına inandığını kaydetti.

Sanayi, inşaat ve madencilik sektörlerinin de masaya yatırıldığı programın son bölümünde piyasalardaki hareketlilik anlatıldı. Piyasalardaki beklenti ile ilgili olarak, geçtiğimiz hafta altın fiyatları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Osman Karamustafa, bu hafta ise, dolardaki artışı ele aldı. Dolardaki artışı Türkiye’nin avantaja çevirmesi için mutlaka katma değeri yüksek olan ürünlerin ihracatının gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi.
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI