Polis, sadece etkili bir kolluk gücü niteliği değildir

Bugün, ülkemizde güven ortamının tesisine yönelik takdire şayan gayretler sergileyen Türk Polis Teşkilatımızın kuruluşunun 169. yılını kutlamanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

YÖREDEN HABER 9.04.2014 18:54:45 20 0
Polis, sadece etkili bir kolluk gücü niteliği değildir
Gerek yönetsel ve gerek pratik anlamda köklü bir birikime sahip Emniyet Teşkilatımız, günümüzde artık modern koşulların gerektirdiği her türlü teknik ve idari donanıma sahip olarak, başarılı hizmetler vermektedir. Devletimiz ve Hükûmetimiz tarafından bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da sunulacak imkânlar güvenlik birimlerimizin hızını arttıracak ve vizyonunu genişletecektir.

Polisimiz; yurt genelinde olduğu gibi Rize ilinde de güvenlik ve istikrarın temini adına özverili bir çaba göstermektedir. Günümüzde çağdaş polisin başarı ölçüsü sadece yakaladığı suçlu sayısı ile değil, aynı zamanda önleyici kolluk hizmetleriyle ölçülmektedir. Bu nedenle Rize'de huzur, güven ve düzenin sürekli tesisi için vatandaşlarımızın tam desteğinin sağlanması gerekmektedir.

Özellikle toplum destekli polislik çalışmaları ve bu çerçevede gerçekleştirilen proje faaliyetleri; spordan eğitime, çocuklardan ailelere kadar kapsamlı bir sevgi atmosferi oluşturmaktadır. Bu süreçte polis, sadece etkili bir kolluk gücü niteliği değil; aynı zamanda çocuklarla etkinlik düzenleyen, öğrenciyle kalem tutan, sanatçıya sahne sunan, sivil topluma karanfil uzatan, kısaca toplumun her kesimiyle tokalaşabilen bir yumuşak güç işlevi ve yönetsel derinlik kazanmıştır. Yaşadığımız coğrafyaya has kültürel zenginlikler, bu özgün yaklaşım çerçevesinde daha verimli ve daha pozitif sonuçlar doğuracaktır.

Bu düşüncelerle, 'Polis Teşkilatının Kuruluşunun 169. yıldönümü ve Polis Günü' münasebetiyle, Rize'de örnek bir asayiş ortamının teşkil edilmesinde emeği geçen tüm Emniyet Mensuplarını gönülden kutluyorum. Görevi esnasında şehit olan polislerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anarken; teşkilatımızın değerli mensuplarına sağlık ve başarı diliyor, her konuda olduğu gibi güvenlik birimlerimize desteklerini esirgemeyen Rize halkına teşekkür ediyorum.
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI