Pazaryerlerinde gün işyerinde açıyor

Pazaryerlerinde gün işyerinde açıyor

YÖREDEN HABER 29.11.2018 09:46:27 141 0
Pazaryerlerinde gün işyerinde açıyor

Ali Akyıldız

PAZAR-Rize’nin Pazar ilçesinde haftada iki gün Pazar kuruluyor. Yaz-Kış tezgâhlarda mal satmaya çalışan Pazar ilçesi ve diğer komşu ilçelerden gelenlerin koşuşturmaları gün açmadan başlayıp, gün bitene kadar devam ediyor.

Pazar ilçesinde “Pazarcılar” diye tanınan ve tezgâh açanlardan Adil Baştopçu, Dursun Kanberoğlu, Ömer Türk ve Metin Aslan yaşadıkları hayatı anlattılar.

Dursun Kanberoğlu “Her meslekte olduğu gibi bizim meslekte de zorluklar vardır. Sabah erken kalkmak, tezgâhları açmak gün doğmadan başlar. Bu koşuşturma gün batana kadar devam eder” dedi.

Ömer Türk “ Biz sebzecilik yapıyoruz. Riskli bir iştir ama işimizi seviyoruz. Her mevsim farklı ürünler tezgâhlarımızda yer alıyor. Diğer ilçelere de gidiyoruz. Çok şükür alıştık bu hayata” dedi.

Metin Aslan “ Giyim malzemesi satıyorum. Bizim için zorluk artık sorun değil. Vatandaşa bir iki malzeme satıp evimize nevale aldık mı tüm sıkıntıları unuturuz” dedi.

Adil Baştopçu “ Ben ayakkabı, yazlık ve terlik üzerine satış yapıyorum. İşler çok düştü. Vatandaşın alım gücüde azaldı. Birde İnternetten alışveriş bizleri çok etkiledi. Yeni nesil Marka takılıyor” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI