Pazarlı Şehit Özel Harekatçı Polise gıyabı namaz kılındı.İlçe'de Parka isminin verilmesi istendi

Pazarlı Özel Harekatçı Polis Yavaş için bugün Cuma Namazından sonra gıyabi cenaze namazı kılındı.MHP Rize İl Başkanı Serkan Birben Belediye Başkanı Ahmet Basa'yı makamında ziyaret ederek ilçede parka Şehit isminin verilmesini istedi.

YÖREDEN HABER 8.04.2016 18:44:10 77 0
Pazarlı Şehit Özel Harekatçı Polise gıyabı namaz kılındı.İlçe
Naci Güven
PAZARLI ŞEHİT İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

Pazar Sahil Camisinde 3 gün önce Ankara’da toprağa verilen Şehit Yavaş’ın kılınan gıyabi cenaze namazına, Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Sahil Camisi imam hatibi Cemal Taşçı, namazı Türk bayrağı serili musalla taşı önünde kıldırdı. Namazın ardından dua edildi.
Rize'nin Pazar ilçesine bağlı Kayağantaş köyünden olan ve 5 Ocak 1973 Ankara doğumlu Şehid Özel Harekât Polisi Yaşar Yavaş Ankara'da toprağa verilmişti 
ŞEHİT İSMİNİN PAZAR'DA PARKA VERİLMESİNİ İSTEDİLER
Rize Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Serkan Birben, yöneticileri ve Ocak Başkanları Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa’yı ziyaret ederek Pazar İlçesindeki Parka Şehidin isminin verilmesini istediler


Şırnak Silopi'deki terör saldırısında şehit düşen Pazarlı Özel Harekât Polisi Yaşar Yavaş için kılınan gıyabi cenaze namazına katılan Birben, daha sonra makamında ziyaret ettiği Başkan Basa’dan şehidin isminin ilçedeki bir parka verilmesini talep etti.
Birben, ayrıca şehidin ailesine almak istedikleri bir konut için başkan Basa’dan her konuda katkıda bulunması halinde memnun olacaklarını dile getirdi.
Başkan Basa’da, hemşerisi şehidin kendilerini çok üzdüğünü belirterek, kendilerine düşen her konuda yardımcı olacaklarını ve konuyu meclis gündemine taşıyacaklarını söyledi.
Basa, ziyaretlerinden dolayı Birben ve teşkilatına teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı