Pazarlı Şampiyonlara Ankara’da Hemşeri desteği

TÜBİTAK'ın düzenlediği 47. Orta-öğretim araştırma projesi için Ankara’da bulunan Pazar 10 Mart Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine Ankara'daki hemşehrilerinden destek geldi.

YÖREDEN HABER 4.05.2016 13:48:15 127 3
Pazarlı Şampiyonlara Ankara’da Hemşeri desteği
Danışman Öğretmenleri Gülşen Güler ve Sedat Bursa nezaretinde öğrencileri Mehmet Ay ve İrem Mahmutoğlu hazırladıkları “Akıllı Gebe Pedi” projesi ile Erzurum Bölge birincisi olarak Ankara’daki Türkiye birinciliğine katılmaya hak kazandılar.
Erzurum’da üç yüz proje arasında Biyoloji dalında dereceye giren on iki proje de birinci olan “Akıllı Gebe Pedi” projesi Ankara’da yirmi iki proje arasında dereceye girmeye çalışıyor.
“Sağlıklı bebekler sağlıklı nesiller demektir” sloganı ile yola çıkan bu ekibi “Türk Halk Kültürünü Araştırma ve Tanıtma Vakfı” Başkanı Veysel Atacan ve Milli Eğitim Bakanlığı Maarif Müfettişi ve TEM-SEN genel sekreteri Cengiz Ekşioğlu ziyaret ederek destek verdiler.
Veysel Atacan “ Bu tür çalışmalar yalnız kendi insanımıza değil bütün insanlık medeniyetine de katkı sağlayacağı için çok önemsenmeli ve destek verilmelidir” dedi. Cengiz Ekşioğlu  “ Ortaöğretim Öğrencilerimizin uygulamalı bilim alanında ki bu çalışmalarını yürekten kutluyorum. İmkan verildiğinde gençlerimizin üstesinde gelemeyeceği hiçbir engelin olmadığını bir kere daha görüyoruz. Öğrencilerimizi ve velilerini kutluyorum. Bu proje çalışmalarını teşvik eden, destekleyen, yönlendiren, katkı sunan, Öğretmenlerini, idarecilerini tebrik ediyorum”. dedi.
Ayrıca danışman Öğretmenleri Gülşen Güler ve Sedat Bursa Pazar 10 Mart Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde bir ARGE odası oluşturulması için Veysel Atacan ve Cengiz Ekşioğlu’dan destek istediler.

Türkiye Şampiyonasına katılacak olan öğrencilere ve öğretmenlere Baklava ikram ettiler. 

Anahtar Kelimeler:
PAZARLI
4.05.2016 14:33:52
i̇lgi̇ ve alakanizdan dolayi bi̇r pazarli olarak teşekkür ederi̇m

ALİ
4.05.2016 14:34:21
veysel abi̇mi̇ cengi̇z bey teşekkürler gözümüz kulağimizsiniz

AHMET
4.05.2016 14:34:51
gençlere sahi̇p çitiğiniz i̇çi̇n tebri̇kler.umarim şampi̇yon olurlar

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI