Pazarlı İmam Hatip Kambur’dan 2.Kitap

Rize’nin Pazar İlçesi Cumhuriyet Mahallesi Şehitler Camii İmam-Hatibi, İlahiyatçı yazar Yusuf KAMBUR, ikinci romanını Pazar Kaymakamı Ayhan Terzi ve Pazar Belediye Başkanı Dr. Ahmet Basa ‘ya hediye ederek okuyucularıyla buluşturdu.

YÖREDEN HABER 8.03.2021 14:18:16 111 1
Pazarlı İmam Hatip Kambur’dan 2.Kitap

CEVAHİR TOPALOĞLU

PAZAR-Rize’nin Pazar İlçesi Cumhuriyet Mahallesi Şehitler Camii İmam-Hatibi, İlahiyatçı yazar Yusuf KAMBUR, ikinci romanını Pazar Kaymakamı Ayhan Terzi ve Pazar Belediye Başkanı Dr. Ahmet Basa ‘ya hediye ederek okuyucularıyla buluşturdu.

Yazar Kambur, “Ertelenmiş Yarınlar” adını verdiği romanında, “Önceki romanda olduğu gibi gerçek bir hayat hikâyesiyle karşımıza çıktığını” ifade etti.

“Neden roman?” diye sorulduğunda, “Biz İmam-Hatipler fiilen toplumun içinde bulunan, onların yaşadıkları iyi kötü tüm hayatlarının canlı tanıklarıyız. Yaşanan acılar veya mutluluklarda biz hep yanı başlarındayız. Dışardan bakıldığında sıradan gibi görünen ama gerçekte romanlara konu olacak ibretlik hayat hikâyelerine tanık oluyoruz.” dedi

Kambur yaptığı açıklamalarda şunları söyledi “Özellikle acı hikâyelerin kahramanlarının GENÇLER olması dikkatlerimizi bu hayatlar üzerinde yoğunlaştırmamızı gerektirmektedir. Kader böyleymiş!” demekle geçiştirilemeyecek hakikatler, psikolojik, sosyolojik travmalar var. Ve bu travmalarda Kabil misali suçlular… Hiçbir şey olmamış gibi sırıtarak aramızda dolaşıyorlar. Onun için romanımızın alt başlığı,“Hesabım Mahşere Kalsın!” olmuştur.”

Yazar Kambur, yeni çıkmasına rağmen romanın hem ilçemizde hem dışarda büyük ilgi gördüğünü ifade ettikten sonra ilgi alaka gösteren, başta ilçe Kaymakamımız Sayın Ayhan TERZİ, Belediye Başkanımız Sayın Dr. Ahmet BASA olmak üzere destek veren herkese teşekkür etti.

Yazarın, “Yaşamak İstiyorum” adında bir romanı daha bulunmaktadır


Anahtar Kelimeler:
Okur
10.03.2021 10:44:14
Hocamı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum. Çevremizdeki güzel örnekleri gözden kaçırmayalım...

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI