Pazarlı Başdemirci’ye yeni görev

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Makine Mühendisleri Odası (MMO) Rize İl Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanlığı’na Orhan BAŞDEMİRCİ atandı.

YÖREDEN HABER 1.06.2022 18:59:23 85 0
Pazarlı Başdemirci’ye yeni görev

HABER: CEVAHİR TOPALOĞLU

Makine Mühendisleri Odası Rize İl Temsilciliği’nde atama yoluyla görev değişimi yaşanırken, İl Temsilciliği Başkanlığına Orhan BAŞDEMİRCİ getirildi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Makine Mühendisleri Odası Rize İl Temsilciliği Yürütme Kurulu göreve başladı.

Orhan BAŞDEMİRCİ 'nin Rize İl Temsilcilik Yürütme Kurulu Başkanı olduğu TMMOB Makine Mühendisleri Odası Rize İl Temsilciliği Yürütme Kurulu şu isimlerden oluştu:

Başkan: Orhan BAŞDEMİRCİ, Sekreter: Semih Doğan YILDIZ , Sayman: Enes YAZAR,

Yönetim Kurulu Üyeleri; Ömer GÜZEL, Emre UÇAK , Ethem HÜNKAR YILMAZ, Çağrı SOLMAZ, Melis BAŞTOPÇU, Canberk PARILYILDIZ, Özge OKUR'dan oluştu.

Başkan Orhan BAŞDEMİRCİ yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

‘’Makine Mühendisleri Odası’na yurt içinde ve yurt dışında Makine, Endüstri, İşletme, Uçak, Havacılık, Uzay, Mekatronik, Sistem, İmalat, Üretim, Üretim Tekniği, Üretim Sistemleri, Otomotiv, Endüstriyel Tasarım, Enerji Sistemleri, Makine ve İmalat ile Raylı Sistemler Mühendisliği bulunmakta olup, Rize İl Temsilciliğimizde toplam üye sayımız 293, Öğrenci üye sayımız 26'dır. Yürütme Kurulu olarak; öncelikle üyelerimiz, üniversite, sivil toplum kuruluşları, odalar, yerel yönetimler, sanayi odası ve diğer tüm kamu kurum ve kuruluşları ile dayanışma içinde olacaklarını ifade ederek; Mesleğimize ve meslektaş sorunlarına sahip çıkarak, üyelerimiz ve kamu yararları doğrultusunda çalışmalarımızı yürüteceğiz.”

Yeni Başkan Başdemirci, “TMMOB Makine Mühendisleri Odamız, Anayasa’nın 135. Maddesi doğrultusunda çıkarılan 6235 sayılı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği kanununa göre 1954 yılında kurulmuş, kamu kurum niteliği taşıyan bir meslek kuruluşudur. Ayrıca Türkiye'de en fazla üyeye sahip mühendis meslek odası Makine Mühendisleri odasıdır. Bizler bu görevlerde gönüllülük esasına dayalı olarak bulunuyoruz” dedi.

2006 yılından beri Makine Mühendisleri Odası'nın Rize İl Temsilciliği görevini Metin Bıçakçı yürütüyordu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI