Pazar'de geleneksel pilav günü bu yıl da yapıldı

Pazar İmam hatip Lisesi mezun ve mensupları 3. Geleneksel Pilav Günü'nde bir araya gelip hasret giderdi.

YÖREDEN HABER 17.08.2014 09:06:18 28 0
Pazar
Pazar’da İmam Hatip Lisesi mezunlarının bir araya geldiği 3. Geleneksel Pilav Günü’nden katılım beklenenin altında gerçekleşti.


Okul Toplantı Salonunda gerçekleşen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayıp Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile devam etti.



Programda il konuşmayı yapan Pazar İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (PAİMDER) Başkanı Kasım Okumuş, geniş bir katılım gerçekleşmediğini ifade ederek, “Bizler kendi aramızda, rahat ve daha içten bir etkinlik olması amacıyla davetiye çıkarmadık. Az oldu ama öz oldu.” ifadelerini kullandı.



Pazar Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ahmet Çatan da yaptığı konuşmada, öğrencisi olduğu okulun bugün müdürlük görevinde bulunmaktan şeref duyduğunu ifade ederek, “Çok zor şartlarda bugünlere ulaştık. Bayramlarda arka sıralara sıkıştırılan, hor görülen İmam Hatipliler bugün her yönüyle, bileğinin hakkıyla ön sıraları elde etmiştir. Okulumuzu Şubat soğuğunda kapatmaya kalkanlara karşı bizler köy köy, ev eve dolaşıp mücadelemizi vererek bugünlere geldik.” dedi.


Okulda 9 yıl müdürlük görevinde bulunan İbrahim Demirbaş ise yaptığı konuşmada, Pazar İmam Hatip Lisesi’nin verdiği mezunların bugün birçok önemli kurumda hizmet sunduğunu ve gelecekte de yine aynı başarıların devam edeceğine olan inancını dile getirdi.


Katılımcılar, geleneksel pilav günü etkinliğinin aralıksız her yıl tekrar edilmesi konusunda mutabakata varırken, sine vizyon gösterilerinin ardından karşılıklı hatıraların anlatıldığı program, okul bahçesinde pilav ikramı ile son buldu.
 









Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI