Pazar’da Yıl Sonu Sergisi

Pazar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nce 2015-2016 eğitim-öğretim yılında merkez ve köylerde düzenlenen mesleki, sosyal ve kültürel kursların yılsonu sergisi açıldı.

YÖREDEN HABER 13.05.2016 09:57:01 121 0
Pazar’da Yıl Sonu Sergisi
 Pazar Halk Eğitim Merkezi Binası’nda 2015–2016 eğitim ve öğretim yılında düzenlenen kurslarda, kursiyerler tarafından üretilen eserlerin sunulduğu serginin açılışı gerçekleştirildi.
 
 Pazar Halk Eğitim Merkezi Binası önünde gerçekleşen serginin açılışına Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, Ardeşen Kaymakamı Emrah Yılmaz, Belediye Başkanı Ahmet Basa, Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, Derepazarı Belediye Başkanı Yakup Samangül, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Salih Yelkenci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük, kurum müdürleri, STK ve siyasi parti başkanları ile kursiyerler ve çok sayıda vatandaşın katıldı.
 Aşçı yardımcılığı kursiyeri Osman Uygur tarafından kursiyerler adına konuşma yapıldı. Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında Pazar Fen Lisesinde açılan Halk oyunları kursu kursiyerleri tarafından gösteri yapıldı. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Pazar Halk Eğitim Merkezi Müdür Celil Çakıroğlu 2015-2016 eğitim-öğretim yılında açılan kurslar ve yapılan etkinlikler hakkında istatistiki bilgiler verdi.
Kaymakamımız Selçuk ASLAN açılış sırasında yaptığı konuşmada;


Değerli meslektaşım, çok kıymetli komşu ilçelerimizden bu mutlu günde bizleri yalnız bırakmayıp teşrif eden misafirlerimiz, hanımefendiler, beyefendiler, kıymetli pazarlılar. Bugün bu güzel Karadeniz gününde güzel bir coşkuya, mutluluğa şahitlik etmek için bir araya geldik. Pazar Halk Eğitim merkezi Müdürümüz biraz önce 2015-2016 eğitim-öğretim yılında kurumumuzun yaptığı etkinlikler hakkında kısa bir bilgi verdi. Pazar halk eğitim merkezinde her eğitim öğretim döneminde 4000 ila 5000 arasında, 7 yaştan 77 yaşına kadar farklı yaş gruplarına uzanabildiğimiz güzel bir imkan söz konusu. Sportif, eğitim, mesleki geliştirme, kültürel, akla gelebilecek temel her branşta kurslar açılabilmekte. Usta öğreticisi olduktan sonra, talep öğrencisi olduktan sonra imkânlar sunulabilmekte. Yıl içerisinde farklı kurslarımızı dönemsel olarak ziyaret etme imkânım oldu. Bazen çok ileri yaştaki ablalarımızın kursa devam ettiğini gördüm. Kendileriyle sohbet ettiğimizde eve kapalı kalmaktan kurtulduk, benim ruh dengem yerine geldi diyenleri gördüm. Kullandığım ilaçları bıraktım diyen vatandaşlarımızı da gördüm. Halk eğitim merkezleri bir eğitim ocağı olmasının yanında güzel bir paylaşım yuvası da. Çok güzel ürünleri göreceğimize ben inanıyorum, çünkü numunelerini farklı ortamlarda görme imkânım oldu. Ben bir yıl boyunca öğrencilerimize emek veren usta öğreticilerimize çok teşekkür etmek istiyorum. Yıl boyunca devam eden kurslara büyük bir azimle, kararlılıkla, ara vermeksizin devam eden kursiyerlerimizi tebrik etmek istiyorum. Güzelliklerin ortaya çıkmasında emek veren, paydaşlık yapan gerek belediyemiz olsun, gerek sivil toplum kuruluşlarımız olsun, gerek kamu kurumlarımız olsun onlara da destekleri için teşekkür etmek istiyor, hepinize saygılarımı ve muhabbetlerimi sunuyorum” dedi.
Konuşmaların ardından kursları başarıyla bitiren kursiyerlere protokol tarafından belgeleri verildi.

Sergideki birbirinden değerli eserler, katılımcılar tarafından beğeniyle incelendi. 




Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı