Pazar'da Trafik Haftası Kutlamaları

Pazar'da Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Trafik Timleri tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

YÖREDEN HABER 11.05.2016 18:22:36 139 0
Pazar
Haber;Naci Güven
Mehmet Akif Pirim Spor Salonu’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törene İlçe Kaymakamı Selçuk Aslan, Garnizon Komutanı Hava Yüzbaşı Mustafa Çelik, Belediye Başkanı Ahmet Basa, İlçe Jandarma Komutanı Gökhan Erer, İlçe Emniyet Müdürü Güngör Kaptan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük, kamu kurum ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İlçe Emniyet Müdürü Kaptan, kazaların oluşumuna neden olan sebeplerde yüzde 97 sürücü kusurunun yer aldığını belirterek, “Trafik kazaları ülkemizin olduğu kadar ilçemizin de önemli bir sorunudur. Yapılan istatistiklere baktığımızda maddi hasarlı kazalar hariç olmak üzere 2015 yılında ilçemizde 1 ölümlü kaza 29 yaralanmalı trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiş 48 vatandaşımız yaralanmıştır. Yine 2016 yılından bugüne kadar geçen sürede meydana gelen toplan 12 trafik kazasında ise 4 vatandaşımız yaralanmıştır” dedi.

Program, ilçede yılın örnek Trafik Polisi seçilen Ferhat Ataman’a ve Jandarma Trafik Timinden Kıdemli Başçavuş Eriş Akçit’e başarı plaketlerini Kaymakam Aslan verdi.

Pazar’da yılın örnek sürücü ödülü ise bayan sürücü Ayşe Büyükyazıcı’ya Garnizon Komutanı Yüzbaşı Çelik tarafından verildi.

Ardından Trafik Haftası dolayısıyla düzenlenen şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere de ödülleri Belediye Başkanı Basa, Jandarma Komutanı Erer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Büyük ve İlçe Emniyet Müdürü Kaptan tarafından verildi.

Daha sonra Pazar İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timi tarafından oluşturulan stantlar gezildi. Burada vatandaşlara trafik ile ilgili bilgilendirici broşür ve tanıtım yazıları verildi. Ayrıca ikramda bulunuldu.






 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI