Pazar'da Şehit Kaymakam Safitürk için mevlit okundu

Mardin'in Derik ilçesinde Kaymakamlık Makamına düzenlenen terör saldırısında şehit düşen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk için Pazar Merkez Gülbahar Hatun Camisinde Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve mevlit programı düzenlendi.

YÖREDEN HABER 14.11.2016 19:19:43 201 0
Pazar
Programda şehit Kaymakamın ruhuna okunan hatimlerin duası yapılarak, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve mevlit okundu. Programa Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, Pazar Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, Pazar Emniyet Müdürü Güngör Kaptan, İlçe Müftüsü Mustafa Düzgüney ve vatandaşlar katıldı.

Düzenlenen programın ardından şehit Kaymakam Safitürk ve tüm şehitler için dua edildi.

Program bitiminde camiye teşrif edenlere teşekkür eden Kaymakam Aslan, “Allah’tan geldik ve hepimizin dönüşü mutlak şekilde Allah’adır. Zor ve acı günlerden geçiyoruz ancak millet olarak bu zor günleri bir ve beraber olarak bütünlüğümüze kenetlenerek aşacağız. Bu zorlukları göğüsleyerek aşmayı başardığımızda bu ülke, bu ülkenin çocukları yeniden şahlanışa geçecektir. Acılar çekiyoruz, şehitler veriyoruz, her kademeden, her rütbeden şehitler veriyoruz. Derik Kaymakamı muhterem kardeşimiz dünyevi makamlarını geride bıraktı. Muhammet Fatih Safitürk’ü ebediyete yolcu ettik. Er kişi diye niyetlendik, yiğitcesine yolcu ettik. İnşallah ebedi âlemdeki yolculuğu Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’e (S.A.V) komşuluktur diye murat ediyoruz, dua ediyoruz, mekânı cennet olsun. Tüm şehitlerimizin mekânları cennet olsun. Bize düşen de gidenlerimizin ardından duaları eksik etmemek. Bu dünyada kalanlar olarak da daha güçlü olabilmemiz adına aramıza fitne fesat sokmak isteyenlere kulak vermeyip birliğimizi, dirliğimizi, beraberliğimizi bozmamak şeklinde bize bir görev ve ödev bıraktıklarına ben inanıyorum. Hepinizden Allah razı olsun. Bu davetimize icabet ettiniz, Şehit kardeşimizin Kur’an-ı Kerim tilavetine mevlidine şeref verdiniz” diyerek, teşekkürlerini iletti. 

  

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI