Pazar'da Park için yeni uygulama yapılıyor

Pazar'da caddelerde usulsüz şekilde park ederek trafik güvenliğini tehlikeye düşüren araçlar, trafik ekipleri tarafından engellenmeye başladı.

YÖREDEN HABER 11.06.2014 14:06:11 13 0
Pazar
CENGİZ YILDIRIM
Rize’nin Pazar ilçesinde trafikte yaşanan keşmekeşe neşter vuruldu. İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, imza toplanarak yapılan başvuru üzerine şehir meydanından başlayarak, trafik güvenliğini tehlikeye düşürecek şekilde yasak bölgelerde araç park edilmesine karşı şeritli tedbir uygulaması başlattı.
Trafik güvenliğinin sağlanması için esnaf ve vatandaşların imza toplayarak yaptıkları müracaat sonrası başlatılan uygulama ile sokaklardan araçlar temizlenmeye başladı.
Emniyet Müdürlüğüne yapılan imzalı başvuruda, “Tek yön olarak araç trafiğine açık dar yolda, sorumsuz şekilde yapılan araç parkı nedeniyle trafik güvenliğinin tehlike arz ettiğine şahitlik etmekteyiz. Zaten tek yön olan yolda bir de araçların sıralı şekilde park edilmesi, yayalar için de tehlike arz etmektedir. Özellikle çocukların, bu yolun içine park etmiş araçların arasından, koşarak meydan parkına geçmek isterken, sürücüler tarafından fark edilmesi de mümkün değildir. Nitekim zaman zaman küçük kazalarla atlatılan olaylara bizler tanıklık ettiğimiz gibi, önlem alınmadığı, usulsüz şekilde yapılan park işlemlerine müdahale edilmediği süreçte; olabilecek ölümlü ya da yaralanmalı kazaların, ilgili birimlere de sorumluluk yükleyeceği aşikârdır. Bu bağlamda, ilgili alanda zaten yasak olan ancak uyulmayan araç parkı usulsüzlüğüne son verilmesi için gereğinin yapılması ve takibatının sağlanmasını saygılarımızla arz ederiz.” denilmişti.
İmza toplanarak yapılan başvuru sonrası bugün trafik ekipleri tarafından çalışma başlatılarak ilgili alanda usulsüz şekilde park etmiş araçlar kaldırıldı. Trafik ekipleri, uygulamanın ihtiyaç ve talepler doğrultusunda genişletileceğini ifade ettiler.  


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı