Pazar'da Kestane satışı başladı

Soğuk Havaların başlamasıyla birlikte Kestane satışları manav vitrinlerinde yer almaya başladı.Pazar ilçesinde meydanda kestane satışı yapan İdris Erman satışlardan memnun

YÖREDEN HABER 12.10.2014 19:36:56 232 0
Pazar

Kış aylarının vazgeçilmez yiyeceklerden biri olan kestanenin, havaların soğumasıyla birlikte satışlarında artış oldu.  Kestane satıcıları kış mevsiminin gelmesiyle birlikte köşe başlarında kurdukları kestane ocaklarında satış yapıyor.

Satışlarının akşam saatlerinde biraz arttığını ifade eden Pazar İlçesinde kestane satışı yapan İdris Erman  :“Sabah saatlerinde kestane satışlarımız durgun; ama akşam saatlerinde daha fazla satıyoruz.  Satışlara yeni başladık. Umduğumuz gibi satış yapamasak bile halimizden memnunuz” Dedi.
  Erman “Geçmiş yıllara oranla Kestanenin kilosunda herhangi bir değişiklik olmadı. Şu anda pişmiş kestanenin kilosunu 25 TL’den çiğ olanı ise 10 TL’den satıyoruz” dediler.Vatandaşlar daha çok 100 gram alıyorlar.
 
  Şimdi Havalar fazla soğuk değil,o yüzden fazla zorlanmıyoruz söyleyen Erman “Kış gelince soğuklar artınca kestane satmaya başlıyoruz. Havalar soğudukça satışlarımız da artıyor. Bu nedenle tezgâhlarımızın üzerinde ocakta pişirdiğimiz kestanelerden de satıyoruz. Böylece hem biz ısınıyoruz hem de müşterilerimizi ısıtıyoruz” dedi. 
  Erman; Kestanenin nişasta, mineral tuz, özellikle potasyum ve diğer besinsel değerleriyle kış mevsiminin olumsuz şartlarına, fiziksel ve zihinsel yorgunluklara karşı paha biçilmez bir sağlık kaynağı olduğunu belirtti.
  Kestaneyi çiğ olarak alıp evinde pişirmek isteyenlere önerilerde bulunan Erman: “Kestaneleri pişirmeden önce, keskin bir bıçağın ucuyla üst taraflarına derince birer çizik atın. Daha sonra kestaneleri yıkayıp, kuruladıktan sonra sobanın üzerinde ya da mangalda pişirebilirsiniz. Ayrıca, gazlı ocak üzerinde teflon tavada da kestane pişirmeniz mümkün. Kestane kebabı özellikle kış gecelerinin vazgeçilmez keyiflerinden biridir” dedi.

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI