Pazar’da işlerini kurdular devletten yardım bekliyorlar

Aralarında Makine Mühendisinin de bulunduğu Nedim Vardal, Coşkun Bal ve Oğuzhan Yalnız bir araya gelerek “Mavi Kar Mühendislik” adı altında iş yerini kurarak imalata başladılar.

YÖREDEN HABER 16.11.2017 15:29:50 123 0
Pazar’da işlerini kurdular devletten yardım bekliyorlar

Haber ve Fotoğraflar; Ali Akyıldız

Çelik çatı, Yangın merdiveni, balkon demirleri, çay makası ve demir doğrama işleri yapan 3 işletmeci Makine teçhizatlarını yenilemek, var olanları ise daha da geliştirmek için kredi almak amacıyla KOSGEB’e başvurduklarını dile getiren 3 işletmeci adına konuşan Nedim Vardal “ 3 arkadaş güçlerimizi birleştirip şirket kurduk. Piyasada böyle bir iş kolunun eksikliğini hissederek işi kurmaya karar verdik. Bunun yanında el birliği her zaman başarıyı da peşinden getirir. Devletten kredi almak için bir sene önce başvurduk, ama hala kredi alamadık. Bugüne kadar yaptıklarımız kendi imkanlarımız ile oldu. Her geçen gün iş hacmimiz de artıyor. Eleman bulmakta zorlanıyoruz. Makine parkımızda eksikliklerimiz var. Bunları geliştirebilirsek daha da iş hacmimiz ve çalışanımız da artacaktır” dedi.

Makine Mühendisi Oğuzhan Yalnız ise “ Daha önce çalıştığım yerlerde almış olduğum deneyimleri hayata geçirmek için kendi işimi kurmaya karar verdim. Ben ve diğer iki arkadaşım ile 3 kişi iş gücümüzü birleştirdik. Böyle bir tesis kurduk. Fabrikamızı kurduk. Devlete kredi için başvurduk. Onu bekliyoruz. Belli başlı ihalelere girmek için yeni makinelere ihtiyacımız vardır” dedi. 


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı