Pazar’da Hemşireler günü “Beyaz Melekler” Şiiri duygulandırdı

Pazar 10 Mart Mesleki ve Teknik Anadolu (Sağlık Meslek) Lisesi tarafından 12 Mayıs Hemşireler Günü programı düzenlendi.

YÖREDEN HABER 14.05.2016 08:43:40 53 0
Pazar’da Hemşireler günü “Beyaz Melekler” Şiiri duygulandırdı
Programa Kaymakam Selçuk Aslan, Belediye Başkan V. Enver Ergenç, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Ali Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Besim Acar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Siyasi Parti İlçe Başkanları, STK Başkanları, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, 11/B sınıfı öğrencisi Muhammed Aartar’ın  ‘Beyaz Melekler’ adlı şiiri ve 9/B sınıfı öğrencisi Yaren Birben’in ‘Beyaz Yakalı Melek’ adlı şiiri okumasıyla devam etti. 10 Mart Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan tiyatro gösterisi ve seslendirilen şarkılar dinleyenler tarafından büyük beğeni topladı.
Programda Konuşan Pazar Kaymakamı ASLAN;  Programa katılanları selamladıktan sonra, geleceğin hemşire adayları olan Öğrencilere seslenerek 'Tarihçede de ifade edildiği gibi 12 Mayıs Dünya çapında 1954 yılından bu tarafa hemşireler günü olarak kutlanmakta. Mesleğin sorunları tartışılmakta, bir farkındalık yaratılmaya çalışılmakta. Ben bu noktadan bakmak istiyorum. Maalesef diyerek söze başlayacağımız bir durumumuz var. Özellikle son birkaç yıldır medyaya yansıması daha da yoğunlaşmasıyla beraber sağlık çalışanlarımız onca fedakarlık, onca muhabbet, vatandaşa karşı onca samimi gayrete rağmen zaman zaman doğru anlaşılamamakta. Sağlık çalışanlarına dönük yakışmayan tavırlar içerisinde bulunanlar olabilmekte. Bunun kendi ilçemizde de yaşandığını üzülerek müşaade ettiğimiz örnekler var. İnşallah beyaz meleklerimiz dediğimiz; dardayken, hastayken, yaralıyken bizlere can veren bu insanların değerini daha iyi bilmeliyiz” dedi.
Aslan “Sağlık çalışanlarımıza hak ettikleri saygıyla yaklaşabiliriz ümidindeyim. Bu noktada toplum olarak büyüğünden, küçüğüne hepimize roller düşmekte. En başta insan başlı başına hak eder saygıyı ki bu insan hayat dağıtıyor, şifa dağıtıyorsa elleri öpülerek saygıyı hak eder. Toplum olarak bu evreleri aşacağız. Cahiliye dönemimiz diyoruz. Mutlak şekilde bir sağlık çalışanı gün içerisinde yüzlerce farklı derdi olan, farklı psikoloji içeresindeki hastaya müdahale emektedir. Hasta yakınlarının da bir parça empati ile karşılıyorum. Çocuğumuz, anne babamız hastayken illaki endişeli ve telaşlı oluruz. Ancak endişemiz ve telaşımız hiçbir şekilde onun alacağı tedavi hizmetini aksatacak şekilde, sunulan hizmeti engelleyecek şekilde olmamalı. Hizmet sunanı rencide edecek şekilde olmamalı diyorum. Geleceğin sağlık çalışan adayı olan, hemşire adayı olan öğrencilerimize de bir tavsiye diyelim. Gelen her hastanın anneniz, babanız, halanız ya da teyzeniz olduğu empatisi içerisinde yaklaşmayı da ihmal etmeyelim' diyerek 'tüm hemşirelerimizin ve hemşire adayı öğrencilerimizin 12 Mayıs Hemşireler Gününü kutluyorum “ diyerek sözlerini tamamladı. 










Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI