Pazar'da Hayırsever'den 24 Derslik İmam Hatip Lisesi

Rize'nin Pazar ilçesinde Hayırsever Mehmet Kutman tarafından dedesi İzzet Akçal anısına Hamidiye Mahallesi'ne yaptırılacak 24 derslikli İmam-Hatip Lisesi için imzalar atıldı.

YÖREDEN HABER 24.03.2016 14:46:17 86 0
Pazar
Pazar ilçesi Hamidiye Mahallesinde hayırsever Mehmet Kutman tarafından yaptırılacak 24 derslikli İmam-Hatip Lisesi yapımına ilişkin protokol, Vali Ersin Yazıcı ile Hayırsever Mehmet Kutman tarafından imzalandı.

Vali Ersin Yazıcı, imzaladıkları protokolün, devlet-vatandaş işbirliğinin en güzel örneklerinden birisi olduğunu söyledi.

DEVLET-VATANDAŞ İŞBİRLİĞİNİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ

Protokol imza töreninde açıklamalarda bulunan Vali Ersin Yazıcı, 'Bugün imza töreni için burada birlikteyiz. İmzaladığımız protokol, devlet-vatandaş işbirliğinin en güzel örneklerinden birisi. Hayırsever iş adamı Mehmet Kutman Bey'e daha önceden yaptığı okullar ve şimdi yapımına başladığı okul nedeniyle ve bugüne kadar yaptığı diğer hayırlar için Rize Valiliği adına şükranlarımızı sunuyorum. Kendisinin ömrünün ve kazancının bereketli olmasını niyaz ediyorum. Bu nedenle değerli hayırseverimizi huzurlarınızda kutluyorum. Diğer hayırseverlerimize de örnek olmasını diliyorum. Bu tür desteklerle eğitim öğretimin kalitesi de yükselecektir. Rize Milli Eğitimimizin güçlenmesi konusunda Rize'deki hayırseverlerimiz bize çok önemli destekler veriyorlar' dedi.

HAYIRDA YARIŞIN DEVAM ETMESİNİ DİLİYORUM

Rizeli hayırseverlerin eğitime büyük katkı sağladığını ifade eden Vali Yazıcı, 'Bu hayırda yarışın devam etmesini diliyorum. Tüm hayır sahiplerimize bol kazançlar dileyerek, orada okuyacak olan tüm öğrencilerimiz adına da teşekkür ediyor, Rize için, Pazar ilçemiz için ve çocuklarımız için hayırlı olmasını diliyorum' dedi.

ÇORBADA BİR TUZUMUZ OLSUN İSTEDİK

İmza töreninde basın mensuplarının duygu ve düşüncelerini sordukları Hayırsever iş adamı Mehmet Kutman ise; 'Allah memleketimize ve milletimize hayırlı eylesin. Rize'mize hayırlı olsun. Global Yatırım Holding A.Ş. olarak Rize eğitimine katkı sağlamayı düşündük. Çorbada bir tuzumuz olsun istedik. Gönlüm hep Rize'de. 24 derslikli okul yapıyoruz. 200 öğrenci kapasiteli pansiyon ve spor salonu yapımı planladık. Tekrar hayırlı olsun' dedi.
Hayırlı bir hizmette katkısının olmasından dolayı gurur duyduğunu söyleyen hayırsever Kutman, böyle bir imkân verildiği için Vali Ersin Yazıcı'ya teşekkür etti.
Protokol imza töreninde Vali Yardımcısı Mehmet Kurt ile İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş da hazır bulundu.

Haber: Metehan Gedik
Fotoğraflar: Hakan Dursun 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI