Pazar’da “Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes” Sloganı ile Fidan Dikimi Gerçekleşti.

Pazar’da “Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes” Sloganı ile Fidan Dikimi Gerçekleşti.

YÖREDEN HABER 11.11.2022 13:03:09 48 0
Pazar’da “Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes” Sloganı ile Fidan Dikimi Gerçekleşti.

PAZAR-Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından “Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes” sloganı ile Türkiye'nin 81 ilinde gerçekleştirilen fidan dikim etkinliği, Pazar’da gerçekleşti.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak amacıyla hayata geçirilen fidan dikme kampanyası doğrultusunda, 84 milyon için 3'er fidan dikildi. Yurt genelinde kamu kurum ve kuruluşlarının da katılımıyla kırsal alanların ağaçlandırılması kampanyası Rize’nin Pazar ilçesinde de büyük ilgi gördü.

Tarım ve Orman Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü'nün başlattığı Geleceğe Nefes Fidan Dikme Kampanyasına destek olmak üzere Pazar Orman İşletme Müdürlüğünce düzenlenen fidan dikme etkinliği, 11.11.2022 Cuma (bugün) İlçenin Hamidiye kavşağı mevkii Ocak mahallesinde saat 11.00 de gerçekleşti.

Etkinliğe Pazar Kaymakamı Mustafa Akın, Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, Orman İşletme Müdürü Mehmet Kanal, ilçe protokolü, okul müdürleri ve öğretmenler ile vatandaşlar katıldı.

Ocak mahallesi Hamidiye kavşağı Mevkii’nde düzenlenen etkinlikte gönüllü öğrencilerle birlikte fidan dikimleri yapıldı. 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinliği kapsamında Mavi Ladin, Çınar, Akçaağaç, Mazı ve Likapa olamak üzere 180 fidan toprakla buluştu.

Fidanlar dualar eşliği ile toprakla buluşturuldu. Ardından can suyu verilerek geleceğe bir nefes olması temennisinde bulunuldu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI