Pazar’da Fakülteye Mini Çay Atölyesi için ilk adım atıldı

Pazar Ziraat ve Doğa Bilimler Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu yerleşkesinde kurulması planlanan “Mini Çay Atölyesi” yapımı için Lipton Çay Fabrikaları Genel Müdürü Selçuk Yalçın Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa ile görüşme yapt

YÖREDEN HABER 30.05.2017 07:46:16 1194 0
Pazar’da Fakülteye Mini Çay Atölyesi için ilk adım atıldı

Görüşmelerde Lipton Pazar Çay Fabrikası sendika başkanı Mustafa Yüksel ve Pazar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Yüksel’de hazır bulundu. 

Genel Müdür Yalçın “ Başkanımızı ziyaret amacımız Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin Pazar’da bulunan Fakülte ve Meslek Yüksekoku'lunun yerleşkesine; RTEÜ bünyesinde Rize’de bulunan Çay Eksperlik okulunun Pazar'a getirilmesi için Okul yerleşkesinde kurulması istenen Mini Çay Atölyesinin yapılmasına katkıda bulunmak üzere Lipton olarak elimizden gelen desteği sağlamak için buradayız. O konuda görüş alışverişinde bulunuyoruz” dedi.

Başkan Basa “ Kısa süre önce Rektörümüzün Pazar Ziraat ve Doğa Bilimler Fakültesini ziyaretinde söylediği Minyatür Çay Atölyesi yapımı için Sayın Genel Müdürümüze rica etmiştik. Kendisi o yüzden buraya geldiler. Buradan ise Okulumuza gidip orada dekanımızdan bilgiler alacağız. Ve ona göre bu hayırlı işi gerçekleştireceğiz. Mini atölyemiz yakın zamanda kurulduğunda ise Çay Eksperlik Okulunu Pazar’a getirmiş olacağız. Kendisine tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra heyet Pazar Ziraat ve Doğa Bilimler Fakültesini ziyaret ederek burada Dekan Prof.Dr. Fatih Seyis ile görüştüler. Seyis “Rize bölgesinde bilindiği gibi çay çok önemli bir üründür. Pazar Ziraat ve Doğa Bilimler Fakültesi ve Pazar Meslek Yüksekoku'lu bünyesinde küçük bir minyatür çay tesisi kurulmak amacıyla çalışmalarımız başlamış olup, şu an proje aşamasındadır. Küçük bir tesisi bünyemize kazandırdığımız takdirde öğrencilerimize Çay konusunda pratik bilgiler verme yönünde büyük katkılarımız olacaktır. İleride de Üniversite olarak bir Marka çıkarma şansını yakalamış olacağız. Yapımını üstlenecek olan Firmadan ellerinden gelen her türlü yardımı bekliyoruz. Bu konu çok önemli bir konudur. Yarın öbürsü gün Ziraat Fakültesi niye bu alanda çalışmıyor denmemesi için bu tesisin mutlak suretle buraya kurulması gerekir” dedi.

 Dekan Prof Dr. Fatih Seyis daha önce hazırlanmış bulunan dosyanın bir suretini ilgili kurum yetkilisine verdi.

Lipton Çay Fabrikaları Genel Müdürü Yalçın atölyenin kurulacağı alana yapılacak olan tesis için kendilerinin de projeye katkıda bulunacağını söyledi.

Belediye Başkanı Ahmet Basa, önümüzdeki günde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Hüseyin Karaman’ı ziyaret ederek binanın bir an önce yapılması için yardım talep edecek. Fiziki yapı tamamlandıktan sonra burada kullanılacak olan makinelerin teminini üstlenen Lipton Çay Fabrikaları Genel Müdürü ile yapılan görüşmeler hakkında da Rektör Karaman ile istişarelerde bulunacak.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI