Pazar’da Demokrasi Nöbetinde Kızılay Kan topladı

Tüm İlkede devam eden demokrasi nöbetinin 18.gününde Pazar Meydanında Kızılay aracı Kan ünitesi vatandaşlardan Kan topladı.

YÖREDEN HABER 2.08.2016 08:12:18 260 0
Pazar’da Demokrasi Nöbetinde Kızılay Kan topladı
Sabah’a kadar süren Nöbette vatandaşlar kan vermek için meydan parkında kuyruk oluşturdular.
Kızılay Pazar Şubesi Başkanı Esat Balta “ Ramazan ayı münasebetiyle Kan toplama işine bir süre ara verdik. Şimdi ise Rize ve ilçelerinde ilk kez Pazar’da Kan toplama işine başladık. Sabah başlayan kan bağışı şu saat itibarıyla 50 üniteyi geçti. Öncelikle ilçe Kaymakamımız Selçuk Aslan’a ve Pazarlı vatandaşlarımıza ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi
Müracaatı esnasında daha önce görev yaptığı Elazığ Kovancılar ’da 3 kez Kan verdiğini kayıtlarda gören Aslan şu ana kadar 10 kez Kan bağışında bulundu.
İnsanların sağlıklı bir yaşam için, kan vermesi gerektiğini belirten Kaymakam Aslan, “Her sağlıklı bireyin kan bağışında bulunmasının kendi biyolojik yapısı açısından fayda sağladığının uzmanlarca sıkça ifade ediliyor. Farklı tedavi süreçlerinde kan desteğine duyulan ihtiyaç nedeniyle kan bağışı çok önemli bir sosyal sorumluluktur” dedi.
Türk Kızılay’ı çalışanları da Kaymakam Aslan’a duyarlı davranışı ve desteği nedeniyle teşekkür etti.
Nöbete katılan vatandaşlara Pazar Muhtarlar Derneği tarafından ikramda bulunuldu. İlçe Müftülüğü din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. İlahiler söylendi. Sabah’a kadar nöbet devam etti. 

















Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI