Pazar'da Berat Kandili kutlamasında Doç.Dr.Süleyman Gür hitap etti

Pazar Belediyesi ve gençler, Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Kandili dolayısıyla özel bir program düzenledi.

YÖREDEN HABER 21.05.2016 17:06:58 90 0
Pazar
Belediye Konferans Salonunda düzenlenen programda KTÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr Süleyman Gür konuşmacı olarak katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa yaptı. Basa, “Ramazan ayının habercisi olan Berat kandilini idrak edeceğimiz geceden bir gün önce burada bir konferans düzenledik. Bu müstesna gecede dualarımızın kabul olmasını diliyorum. Tüm hemşerilerimizin ve İslam aleminin Berat kandilini kutluyor, programda emeği geçen ve katılımcılara teşekkür ederim” dedi.


Kur’an-ı Kerim ve tilavet okunan programda, Grup Gençlik İlahi grubu seslendirdikleri birbirinden güzel eserlerle adeta duygu seli oluşturdular. Ayrıca Ahmet Çolak ve Azize Sütlü Berat Kandili ilgili Naat Şiir okudu. Ardından slayt sunumu gerçekleşti.

Berat Kandili ilgili sohbetini gerçekleştiren Doç. Dr Gür, Bu gecenin bereketli ve feyizli bir gece olması sebebiyle mübarek gece; günahların affı ve kulların temize çıkarılması sebebiyle Beraat gecesi ve kulların ihsana kavuşmaları nedeniyle de Rahmet gecesi olduğunu söyledi.

Gür, Berat kelimesi; borçtan kurtulma, temize çıkıp aklanma, ceza veya sorumluluktan kurtulma gibi mânâlara geldiğini de ifade ederek, “Her sene, Şaban ayının on beşinci Berat gecesinde, o senede olacak şeyler, ameller, ömürler, ölüm sebepleri, yükselmeler, alçalmalar, yani her şey Levh-i mahfuzda yazılır” dedi.

Öğrencilerin okuduğu hatım indirildiği duası yapıldı. Kapanışta Doç. Dr Gür’e gençler tarafından çiçek takdim edildi.
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI