Pazar'da 19 Mayıs Yağmur'a rağmen coşku ile kutlandı

Kutlamalar Pazar şehir meydanında Atatürk anıtına İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile müracaat eden siyasi parti ve STK’ların çelenklerinin sunumuyla başladı.

YÖREDEN HABER 20.05.2016 16:17:26 60 0
Pazar
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basmasıyla başlayan İstiklal mücadelesinin 97. Yıldönümünde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Pazar’da coşkuyla kutlandı.

Kutlamalar Pazar şehir meydanında Atatürk anıtına İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile müracaat eden siyasi parti ve STK’ların çelenklerinin sunumuyla başladı.

Çelenk sunumu sonrası Pazar Meydanda planlanan program yoğun yağmur nedeniyle İlçemiz Mehmet Akif Pirim Spor Salonunda düzenlenen törene Pazar Kaymakamı Selçuk ASLAN, Garnizon Komutan V. Üsteğmen Gökhan ERER, Belediye Başkanı Ahmet BASA, Cumhuriyet Başsavcı V. Faruk KAYNAK, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih SEYİS, Kurum Müdürleri, öğrenciler, öğretmenler, STK, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla devam edildi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Handan Sümer yaparken, Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Sema Nur Bal Gençlik adına konuşma yaptı. Ardından Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından temsili Bandırma Vapuru görseliyle beraber sunulan Kurtuluş Destanı Oratoryosu ve Atma Türküler izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünün ve Atatürk Anadolu Lisesinin hazırladığı sportif gösterilerden tekvando, Kick-Boks, Güreş, Sayokan, Fitness, Masa Tenisi, Futbol, Basketbol ve Kule gösterisi düzenlendi. Program sonunda Gençlik Haftası münasebetiyle Pazar ilçesi okullarında düzenlenen resim, şiir, komposizyon ve sportif müsabakalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verildi. 























Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI