Pazar’da 19 Mayıs Renkli Etkinliklerle Kutlandı

Tüm Türkiye de olduğu gibi Rize’nin Pazar ilçesinde de Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve 18 silah arkadaşının Milli Mücadele'yi başlatmak üzere Samsun'a çıkışının 104. yıl dönümü, 19 Mayıs Atatürk Anma ve Gençlik

YÖREDEN HABER 19.05.2023 14:10:56 100 0
Pazar’da 19 Mayıs Renkli Etkinliklerle Kutlandı

Cevahir TOPALOĞLU

PAZAR-Tüm Türkiye de olduğu gibi Rize’nin Pazar ilçesinde de Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve 18 silah arkadaşının Milli Mücadele'yi başlatmak üzere Samsun'a çıkışının 104. yıl dönümü, 19 Mayıs Atatürk Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı.

Kutlama porogramına , Pazar Kaymakamı Mustafa Akın, İlçe Garnizon Komutanı Hava Üsteğmen İhsan Erdemir, Pazar Belediye Başkanı Dr. Ahmet Basa, Pazar Bölge Adliyesi Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Erbaş, Ziraat ve Doğa Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Akbulut, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Özbek, İlçe Emniyet Müdürü Mesut Demirdaş, İlçe Müftüsü Recep Şahan ve kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saat 10’da Pazar Mehmet Akif Pirim kapalı spor salonunda gerçekleştirilen kutlama programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Daha sonra Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Halil Kaya’nın günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı.

Pazar Şehit Murat Naiboğlu Sivil Havacılık MTAL Okul Korosu ile devam eden program, Gençliğe Hitabe ve Gençliğin Ata’ya Cevabı, Atatürk Kurtuluş Savaşı’nda Oratoryo gösterisi ve Sportif Gösteriler, Halk Oyunları Gösterisi ile devam etti. Gösteriler katılımcılar tarafından büyük alkış aldı. Program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI