Pazar’da 19 Mayıs Kutlaması

19 Mayıs 1919'un 101. yıl dönümü Rize’nin Pazar ilçesinde kutlandı.

YÖREDEN HABER 19.05.2020 11:25:42 29 0
Pazar’da 19 Mayıs Kutlaması

Fotoğraflar; Lütfi CemaL KOBAL

PAZAR-19 Mayıs 1919'un 101. yıl dönümü Rize’nin Pazar ilçesinde kutlandı.

Kutlama, Pazar 15 Temmuz Demokrasi Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunma töreniyle başladı.

Demokrasi meydanındaki törene katılan heyet, yaşanan salgın hastalık tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde yer aldılar.

Corona (kovit-19)virüsü salgını gölgesinde yapılan kutlama, Pazar Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Halil Kaya’nın çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile tören sona erdi.

RİZE’DE TÜRK BAYRAĞI DAĞITILDI

Rize Vefa Sosyal Destek Gruplarınca koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle meydanlarda kutlama programları yapılamayacak olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı vatandaşların evlerinde coşku içinde kutlaması için binlerce Türk Bayrağı dağıtıldı.

EVLERDE YAŞATILACAK

Koronavırüs salgını tehdidi nedeniyle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı bu yıl evlerde kutlanacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kutlamalar için birbirinden ilginç dijital içerikler hazırladı. 21 Mayıs'a kadar sürecek Gençlik Haftası boyunca gerçekleştirilecek faaliyetlerin odak noktasını gençler ve sporcularla doğrudan, güçlü ve yüksek etkileşime olanak tanıyan interaktif uygulamalar ve içerikler oluşturacak.

Hep Birlikte İstiklal Marşı okunacak

Türkiye'nin dört bir yanındaki Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ait tesislerde milli sporcular, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 101. yıl dönümünde saat 19.19'da İstiklal Marşı'nı okuyacak.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI