Pazar Ziraat ve Doğa Bilimler Fakültesi DOKAP İşbirliği

RTEÜ yapacağı proje kapsamında Rize ilinin ve bölgemizin en önemli ürünü olan çay kalitesinin geliştirilmesi için Üniversitenin yapacağı çalışmalar DOKAP tarafından desteklenecek.

YÖREDEN HABER 2.07.2016 10:19:50 112 0
Pazar Ziraat ve Doğa Bilimler Fakültesi DOKAP İşbirliği
DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman ile Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih SEYİS Türk Çayı'nda kaliteyi arttırmaya yönelik hazırlanan bilimsel projeye DOKAP tarafından kaynak sağlanması noktasında işbirliği protokolü 30.06.2016 da Rize Öğretmenevinde imzalandı.
 
Konu ile ilgili Pazar Ziraat ve Doğa Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Fatih Seyis yaptığı açıklamada “Protokol kapsamında RTEÜ Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesinin hazırlamış olduğu çayın kalitesinin arttırılmasına yönelik araştırmaları DOKAP tarafından desteklenecek. Proje çerçevesinde çay alanlarında kaliteye yönelik belirlene bütün sorunlar bilimsel çerçevede ele alınacak ve bölge için stratejik ürün olan çay bitkisinde ileriye yönelik bilimsel veriler elde edilecektir” dedi.
 
 Seyis “Öncelikle mevcut çay plantasyonlarında mevcut genetik varyasyon ortaya konacak ve çay bitkisinden alternatif ürün geliştirme çalışmalarına yönelik bilgiler elde edilecektir. Bu proje bir başlangıç projesi niteliğinde olup, uzun yıllar yörenin gelişmesine katkıda bulunacak bilimsel veri ve yöntemlerin geliştirilmesi konusunda ilgili paydaşlara önemli veriler sağlayacaktır” açıklamalarında bulundu.
    

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı