Pazar Ziraat Odası: Çay Üreticilerine “Çay Makası” satışına başladı

16 bin kayıtlı üyeye sahip Pazar Ziraat Odası, çay toplama işini kolaylaştırmak ve iş gücünden tasarruf etmek amacıyla alınan şarjlı çay toplama makinasının satışına başladı.

YÖREDEN HABER 15.09.2020 12:25:35 170 0
Pazar Ziraat Odası: Çay Üreticilerine “Çay Makası” satışına başladı

Cevahir Topaloğlu

PAZAR-16 bin kayıtlı üyeye sahip Pazar Ziraat Odası, çay toplama işini kolaylaştırmak ve iş gücünden tasarruf etmek amacıyla alınan şarjlı çay toplama makinasının satışına başladı.

Pazar Ziraat Odası Başkanı Nurettin İnce, Oda olarak üreticilerimizin her zaman yanında olmaya çalışıyoruz. Çay toplama sezonunda karşılaşılan her türlü sorunları ve yenilikleri de yakından takip ediyoruz” dedi.

Çay Toplama Makinesi(makası) için üreticilerden gelen taleplerden dolayı bizde oda olarak Elektrikli Çay Toplama Makinesini bölgede denenmiş ve kullananların memnun kaldığı uzman üreticilerden(satıcılardan) temin ettik. 4 Saatte Şarj olan ve yaklaşık 10 saat Şarjı devam eden Çay toplama makasını peşin 2.300 Tl ye,3.sürgün Çay Parasına ise 2.400 TL ye satıyoruz. Ayrıca Kredi kartına taksitli olmak üzere de satış yapmaktayız”. diye konuştu.

Başkan Nurettin İnce açıklamalarında şu ifadelere yer verdi.

“Ağırlığı diğer makaslardan daha hafif olduğu için kullanımı da o derece kolaydır. Bu ay sonuna kadar taksit yapmak isteyenlere taksit de yapıyoruz. Piyasada bulunan makineleri inceledik. Çay toplama da en rahat olduğu için bunu tercih ettik. Temin etmek isteyen üreticilerimizin Pazar Ziraat Odasına müracaat etmesi gerekiyor. Üreticilerimizden gelen talepler doğrultusunda oda olarak her türlü yenilikleri temin ediyoruz.2020 yılı Çay Kampanyasının artık sonlarına yaklaşmış bulunmaktayız. Pandemi nedeniyle zor koşullar yaşayarak başladığımız Çay toplama sezonumuz, çok şükür hiçbir sıkıntıya uğramadan tamamlıyoruz.”


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI