PAZAR SYDV’DEN İHTİYAÇ SAHİBİ HANELERE KÖMÜR DAĞITIMI

700 ihtiyaç sahibi haneye Vakıf Mütevelli Heyetinin kararı doğrultusunda hane başına 1000kg 25’er kg torbalanmış kömür dağıtımına başladı.

YÖREDEN HABER 21.11.2014 22:18:10 70 0
PAZAR SYDV’DEN İHTİYAÇ SAHİBİ HANELERE KÖMÜR DAĞITIMI
Pazar Kaymakamlığından konu ile ilgili yapılan açıklamada;
 
'Pazar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca yapılan saha araştırması ve sosyal incelemeler sonucu belirlenen 700 ihtiyaç sahibi haneye Vakıf Mütevelli Heyetinin kararı doğrultusunda hane başına 1000kg 25’er kg torbalanmış kömür dağıtımına başlanıldı.

Ekonomik ve Sosyal yoksulluk içindeki vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik yürütülen sosyal yardım programlarından olan Kömür yardımı SYDV’ ler eliyle uzun yıllardır yürütülmekte olup 2003 yılından itibaren yoksul ailelere bedelsiz kömür yardımı uygulaması sistematik olarak planlanmış, 2014 yılında da Bakanlar Kurulunun 07.04.2014 tarih ve 2014/6216 sayılı kararıyla uygun görülmüştür.

Vakfımıza gönderilen kömürlerin analizleri. Kaymakamlığımızca Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yayımlanan ‘ Isınmadan Kaynaklanan Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği’ ne uygunluğunun tespiti yaptırılmaktadır. Bu amaçla İl Çevre ve Orman Müdürlüğü teknik elemanlarınca vakfımızın almış olduğu kömürlerden alınan numune Bakanlıkça akredite olmuş laboratuvara gönderilmiş ve gelen analiz raporları uygun ise dağıtımı yapılmaktadır'denildi. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI