Pazar Meydan Parkında TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı.

Pazar Meydan Parkında TOKİ tarafından organize edilen 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı kapsamında, ilçe genelinde dokuz okulun 54 özel projeyle katıldığı Fuarın açılışı yapıldı.

YÖREDEN HABER 13.06.2016 11:25:53 471 0
Pazar Meydan Parkında TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı.
Ali Akyıldız
Pazar Meydan Parkında TOKİ tarafından organize edilen 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı kapsamında, ilçe genelinde dokuz okulun 54 özel projeyle katıldığı Fuar’ın açılışı yapıldı.

lçe genelinde Toki Ortaokulu, Yaşar Ve Medine Haberal Ortaokulu, Ahmet Tahta Kılıç Ortaokulu, Necat Sağbaş Anadolu Lisesi, Kız Kulesi mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, 10 Mart Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesi, Pazar Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin yıl içinde toplamda yaklaşık 360 projeyle okullarında sergilemiş oldukları projelerde seçtikleri 54 özel projeyi katılımcılara sundular.

Törene Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, Garnizon komutanı Yüzbaşı Mustafa Çelik, Pazar Belediye Başkan yardımcısı Enver Ergenç, Ziraat ve Doğa Bilimler Fakültesi Dekan yardımcısı Mustafa Akbulut, Pazar İlçe Emniyet Müdürü Güngör Kaptan, Pazar Müftüsü Mustafa Düzgüney,STK temsilcileri, Okul Müdürleri, Öğretmeler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

TOKİ Ortaokulu müdürü Mustafa Duran yaptığı açılış konuşmasında “ Bilim iyi zamanlarda servet, kötü zamanlarda bir sığınak ve iyi bir yol göstericidir. Okulumuz öncülüğünde gerçekleştirilen 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı kapsamında dokuz okulun 54 proje ile katıldığı Fuar’a hoş geldiniz.Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralayacağını düşünüyorum.Gelecek yıllarda bu fuarın geleneksel hale getirilmesini  temenni ediyorum.Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Pazar Kaymakamı Selçuk ASLAN yaptığı konuşmasında ; “Değerli öğretmenlerim, sevgili öğrenciler, değerli mesai arkadaşlarım, hanımefendiler, beyfendiler. İlçemizde 3 yıldır Tübitak 4006 Bilim Fuarları silsilesinde öğrencilerimiz birbirinden değerli, kendi özgün düşüncelerini yansıtan, zihin yordukları, hayatı kavrama noktasında pratik öneriler sunan çözümlemeleri proje olarak bizlere sunduklarını görüyoruz.

3 yıl önce bir okulumuzda başlayan süreç şuanda 9 okulumuza kadar uzandı. 400’e yaklaşan bir proje adedine ulaştık. Bilim merakla başlar, araştırmayla gelişir. Çocuklarımıza biz merak uyandırma evresindeyiz diyelim. Yakın zamanda Türkiyede doğmuş, Türkiyede eğitim almış, Amerikada akademik kariyerini tamamlamış bir bilim insanı Nobel Kimya ödülünü aldı. Bizim açımızdan oldukça güzel bir rol model. Niçin bu topraklarda Aziz Sancarlar daha da çoğalmasın. Bu azim ve kararlılıkla çalışmanın bir ürünü. Azim ve kararlılıkla çalışılırsa bilimsel gerçeklikten uzaklaşmadan, bilimsel metolojiyle devam edilirse ben inanıyorum ki bu topraklar daha çok Aziz Sancarlar çıkartacaktır. Eğitim öğretim yılının sonuna geldik, nasip olursa karne haftasındayız. Ben tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bir yıllık emekleri var, tatili hak ettiler. Tüm öğretmenlerimizi tebrik etmek istiyorum. Koskoca bir yıl boyunca öğrencilerimize emek verdiler, özveriyle öğrencilerimizi geliştirdiler. Son sözü bağlarken iki yıldır Rizede Eğitime Nitelik Kazandırma (RENK) Projesiyle ciddi bir koşturma içerisinde olduk. Bu konu da en başarılı ilçelerden bir tanesi İlçemiz Pazar olmuştur. Geçen hafta Cuma günü TEOG kesin sonuçları açıklandı. İl Genelinde nihayet diyorum her seferinde kıl payı ile kaçırdığımız 2.lik koltuğuna oturduk. İlk sıradaki ilçemizin öğrenci sayısını dikkate aldığımızda bu benim nazarımda birinciliktir. Bu nedenle de emek veren öğretmenlerimizi, okul yöneticilerimizi, okul aile birliği başkanlarımızı, doğrudan eğitim sektörünün içinde olmadığı halde bu işlere destek veren sivil toplum kuruluşu başkanlarımızı, siyasi partilerimizin ilçe başkanlarını, diğer kurumlarımızın müdürlerini kutluyorum. Çünkü topyekün bir elvermişlikle bu başarı ortaya çıktı. İnşallah benzer başarının YGS’den sonra LYS sınavında da sergileneceğine inanıyorum. Çünkü samimiyetle gayret gösterildi. Samimiyetle koşturmanın sonucu mutlaka başarı olarak yansıtılacaktır. Ben bu umumi bilim fuarımızın hayırlı olmasını temenni ediyor, hepinizin Ramazan-ı şerifini tekrar kutlayarak hayırlara vesile olması dileklerimle, saygılarımı sunuyorum”
dedi.

Ardından Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan’ın konuşmalarından sonra serginin açılışı yapıldı. Katılımcılar dokuz okulun büyük emeklerle hazırladığı projeleri tek tek gezerek projeler hakkında bilgiler aldılar.

 











Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI