Pazar Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreni;

Tören mezun olan öğrenciler toplu anı fotoğrafı çektirip, keplerini fırlatmaları ile son buldu.

YÖREDEN HABER 9.06.2016 15:10:18 332 2
 Pazar Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreni;
2015-2016 Akademik Yılı Pazar Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreni;

Törene Pazar Kaymakamı Selçuk ASLAN, Pazar Garnizon Komutanı Yzb. Mustafa ÇELİK, Pazar Belediye Başkan Vekili Enver ERGENÇ, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali BİLGİN ve Prof. Dr. İstiklal Yaşar VURAL, Ardeşen Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Sait ALBAYRAK, Siyasi Parti Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları, Kurum ve Kuruluşların Müdürleri, Pazar Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Pazar MYO Müdürü Prof. Dr. Fatih SEYİS, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Mustafa AKBULUT ve Yrd. Doç. Dr. Ali AYDIN ve Fakülte Öğretim Elemanları, Pazar Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Hüseyin BAYKAL ve Dr. Öğr. Gör. Ziya AYDIN ile Öğretim Elemanları, öğrenciler ve ailelerin katılımıyla gerçekleşti.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan ve Pazar MYO Öğr. Gör. Seda OKUR’un sunuculuğunu yaptığı mezuniyet töreninde Pazar Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Fatih SEYİS, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali BİLGİN ve Pazar Kaymakamı Selçuk ASLAN’ın protokol konuşmalarının ardından salonu dolduran konukların büyük beğeni ile izlediği Fındıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu folklor ekibinin yöresel horon gösterisi yapıldı.

Aslan yaptığı konuşmada ;Programa katılanları selamladıktan sonra, “ Söze başlarken içinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayınızı tebrik etmek istiyorum. Son bir kaç günde Türkiye gündeminde yüreğimizi yakan gelişmeler oldu. Aziz şehitlerimize ve terör saldırılarında vefat eden vatandaşlarımıza rahmet diliyorum. Bugün sizlerle bir sevinci paylaşmak için bir aradayız. 2015-2016 eğitim-öğretim yılı sonunda Pazar Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin mezuniyet sevincini paylaşıyoruz. Değerli veliler, evlatlarınızla, yakınlarınızla ne kadar gurur duysanız azdır. Özel bir an paylaşıyorsunuz. İnsanın gençlikten yetişkinliğe, toplumsal yaşamda üreticiliğe adım atacağı bir döneme şahitlik ediyoruz. Bu noktada velilerimizi ben kutlamak istiyorum. Buradan baktığımızda hepsi birbirinden kıymetli. Ülkemizin geleceği olan, aydınlık evlatlar yetiştirdiğiniz için sizleri tebrik etmek istiyorum. Sevgili öğrenciler, Türkiye’nin yeni nesil üniversitelerinden biri olan ve yakın zamanda kurulan üniversitelerimizden Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde eğitim aldınız. Biz Mülki İdare Amirleri olarak üniversitelerimizi dışarıdan takip ediyoruz.Yeni nesil üniversiteler içerisinde gerçekten en hızlı yol alan, yeni eğitim-öğretim yuvalarını bünyesine kazandıran, akademik kadrolarını hızla güçlendiren, teknolojiyi eğitim öğretime çok hızlı bir şekilde adapte eden bir üniversitedesiniz. Bu yönü ile yılların kurumsallaştırdığını düşündüğümüz üniversitelerle rekabet edebilen, yüzü tamamen dünyaya açık bir eğitim-öğretim yuvasında öğrenim gördünüz. Bu sizi hayata hazırlarken ciddi bir fırsat olduğu düşüncesindeyim. Pazar Meslek Yüksek Okulunda bir ihtisas eğitimi içerisinde bulundunuz gerçekten kıymetli bir akademik kadrodan eğitim-öğretim aldınız. Yüksek okulumuz ve binayı beraber paylaştığınız Ziraat Fakültemizin imkanları ihtisas eğitiminizde sizi hiçbir bilgi eksiği bırakmaksızın hayata hazırladığı inancındayım. Ben konuşmamda bir üniversitelinin toplumsal duyarlığı noktasına da atıf yapmak istiyorum. Üniversiteler insanlara belli konularda, belli disiplinde ihtisas eğitimi vermenin yanında toplumun vicdanı olacak, topluma önderlik edecek, münevver bireyler yetiştirmek durumunda. Buradan alacağımız diplomalarla sadece belli bir mesleğin uzmanı olmanın yanında, toplumsal hadiselere karşı vicdan perspektifinde, hak, adalet düsturu içerisinde, haktan ve doğrudan yana bir tavır alacak erdemle, münevver bir tavır ve bakışta kazanmış olduğunuz ümidindeyim. Üniversiteliler olarak üzerimize biçilen sosyal rolleri doğru bir şekilde omuzlayabilecek olursak, ben inanıyorum ki toplumsal pek çok sorunumuzda da kendiliğinden çözümler üretilebilecektir.” diyerek “Mezunlarımızı ve velilerimizi canı gönülden tebrik etmek istiyorum. Yolunuz bahtınız açık olsun, hayat gölünüzce olsun diyor, saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Meslek Yüksekokulu dönem birincisi Aysun GÜMÜŞTAŞ, ikincisi Cengiz YOĞURTÇU ve üçüncüsü Funda KOLİK’e plaketleri taktim edildi ve dönem birincisi öğrenci Aysun GÜMÜŞTAŞ öğrenciler adına konuşma yaptı.

Organik Tarım Programı ile Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programından birinci, ikinci ve üçüncülükle mezun olan öğrencilere hediyeleri taktim edildikten sonra mezun olan tüm öğrencilere başarı belgeleri verildi.

Son olarak mezun olan öğrenciler toplu anı fotoğrafı çektirip keplerini fırlatmaları ile tören son buldu.





























Anahtar Kelimeler:
PAZARLI
10.06.2016 09:40:32
önceli̇kle yüksek okulumuzda mezun olan gençleri̇ kutluyorum.okulumuza pazarli olarak sahi̇p çikmamiz gereki̇yor i̇yi̇ çalişan bi̇r dekani var okula geçenlerde gi̇tti̇m gördüm gerçekten i̇dari̇ akademi̇ olarak bi̇lemem ama yapi olarak çok güzel bi̇ yapiya bürünmüş gerçek bi̇ zi̇raat fakültersi̇ olmuş destek olmak lazim i̇nş okulumuz çok daha i̇yi̇ konuma gelecekti̇r.

yücel beyaz
10.06.2016 09:46:29
hayırlı olsun mezun arkadaşlara okumanın yaşı yoktur ne güzel örnekelrini ziraat fakültesinde görüyoruz inş ilerki senelerde daha güzel günlere şahit olur pazarımızı en iyi şekilde temsil edecek bir üniversitemiz var bundan 10 15 yıl önce bırakın pazarı rizede zor vardı çok büyük şans pazarda ziraat fakültesinin olması.

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı